HIRDETÉS

A fullos mára polgárjogot nyert

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Fullos, vagyis jó, király, remek, lehet étel, autó, nő, zene, helyzet. Az angol eredetű szó szerepelt már Parapatics Andrea 2008-as szlengszótárában is (Tinta Kiadó), és természetesen a pótolhatatlan, működését immár kilenc éve nem folytató Szlengblog sem mehetett el mellette. Innen idézzük a kifejezés definícióját: „(Kiegészítők vagy el nem várt, kedvező tulajdonságok tárháza révén) a magasabb igényeket kielégítő, mindenen felül álló minőségű”. Más szóval: nagyon jó, tökéletes. Az egyik – szokás szerint – zseniális példamondat: „Múlt hétvégén kemény volt itt a Merszipéjnbe. Pénteken a Kisnovák beborít olyan fullos nővel, hogy mindenki nézett, mint Tónió a földrajzkönyvre, a Búzási Paolító meg magára öntötte a Sopronit.”

HIRDETÉS

A fullos mára polgárjogot nyert. A médiában is fel-feltűnik, élvezetes például a használata a Vásárhely24 nevű helyi online lap két évvel ezelőtti cikkében, amely arról szól, hogy a világ egyik legdrágább futballistája napi harmincmillió forintnyi összeget keres: „Neymar naponta meg tudna venni három fullos lakást Vásárhelyen.”

Aki azonban igazán mesteri fullosozásra vágyik, hallgassa hétfő reggelenként a Tilos Rádiót, azon is a 7térítő című „közéleti típusú kibeszélő műsort”, melynek résztvevője Vé Ügynök, dr. bzmg, DubSmile és Melyik Feri. Egyikük – gyanúm szerint Vé Ügynök – amellett, hogy rátermetten vezeti az adást, kitűnik a „fullos” jelző mesteri használatával. Élmény hallgatni, olykor egy mondaton belül többször is elhagyja a száját. Fullos élmény, szlengparadicsom.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/18. számában jelent meg, 2019. május 3-án.

HIRDETÉS

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/18. Magyar Hangban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,554lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Legyetek Mitt Romney-k!

Jól tettük, hogy a párthűség helyett a lelkiismeretünkre hallgattunk. Jól tettük, amikor nem engedtünk a szirénhangoknak.