HIRDETÉS
Kezdőlap Riport Uborkázással ...

Uborkázással menekülnek a mélyszegénységből

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A kispaládi Algács család követ tört. Pontosabban betont, mert egy régi ház alapjait kellett kibányászni a földjükből, hogy belefoghassanak az uborkázásba. Szatmár magyarországi részének legkeletibb csücskében jártunk, közel a román határhoz. Ősi uborkatermelő vidék, az Európában ínyencségnek számító apró uborka hetven százaléka innen kerül ki. Idén közel nyolcvan, többségében roma család uborkázik a térségben a tizedik évébe lépő Kiútprogram segítségével.

HIRDETÉS

(…)

– A közmunka semmire se elég, ezért fogtunk bele az uborkába tavaly. Itt nincs más lehetőség, de jól is ment, hála Istennek. Nagyon megkínlódtunk, a földünk tele volt kövekkel. A két kezünkkel bányásztuk ki. Amikor Roland (a család kiútprogramos koordinátora) meglátta, hogy kalapáccsal dolgozunk, hozatott gépet. Hatszáz méterrel indultunk, idén ezer méterünk van, és sokan csatlakoztak hozzánk, mert megirigyelték a tömérdek munkát – neveti el magát Algácsné Krisztina.

(…)

HIRDETÉS

Egy kis jobb létet remélünk az uborkától, de azt nem adják ingyen. Mert az uborka olyan, mint egy kisgyerek: nem adhatunk neki bármit, kényeztetni kell, ápolni, figyelni rá, dédelgetni – foglalja össze filozófiáját.

Hogy mi mindennel kell szembenézniük, és milyen lehetőségeket ad a program keretében zajló uborkázás, arról a további részleteket keresse a Magyar Hang augusztus 9-én megjelenő 2019/32. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/32. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,671lájkolóTetszik
2,944követőKövetés
19,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek