Kezdőlap Sport Rossi: „Vissz...

Rossi: „Visszahoznám 2016 hangulatát!”

Rengeteg magyar futballszurkoló sóhajtott fel megkönnyebbülten, amikor a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetősége a belga Georges Leekenst a korábban a Honvéddal bajnoki aranyat és bronzot nyerő olasz Marco Rossira cserélte a válogatott szövetségi kapitány posztján. A nemrég zárult szezonban a Dunaszerdahely gárdáját vezette fel a dobogóra a szlovák pontvadászatban, így a DAC hosszú idő után ismét megmutathatja magát a nemzetközi porondon. Rossi az mlsz.hu portálnak adott interjújában sokadszorra jelentette ki, hogy óriási megtiszteltetés számára, hogy az MLSZ vezetése őt kérte fel a szövetségi kapitányi pozíció betöltésére.

HIRDETÉS

– Ugyanakkor kezdem érezni a nyomást is magamon, hiszen tudom, hogy a magyarok mennyire szeretik a focit, és mennyire szeretnék, hogy a válogatott ismét sikeres legyen. Sok mindenkinek tartozom köszönettel, többek között Csányi Sándor elnök úrnak és az MLSZ elnökségének, amiért bíznak bennem, de nagyon hálás vagyok a Honvédnak is, hiszen először a kispesti klub hívott Magyarországra dolgozni, illetve a DAC vezetőinek, akik szintén támogatóan álltak a mostani helyzethez. Utóbbi klubot a szurkolóikhoz hasonlóan nem szerettem volna cserbenhagyni, ezért a következő néhány hétben, amíg sikerül megtalálniuk az utódomat, továbbra is elvégzem a vezetőedzői feladatokat Dunaszerdahelyen, köszönhetően az MLSZ rugalmasságának is – fogalmazott Marco Rossi.

Nem titkolja, hogy olaszként is óriási büszkeséggel tölti el, hogy leülhet arra a kispadra, melyről Sebes Gusztáv az Aranycsapatot vezényelte, a játékosokra pedig ez hatványozottan igaz kell, hogy legyen.

– Családom férfitagjai annak idején rengeteget meséltek a varázslatos magyarokról, Puskásékról, az Aranycsapatról. Mindig is rajongtam a magyar fociért, és amikor pár éve először kaptam munkát Magyarországon, azt éreztem, sorsszerű az életemben, hogy a magyar fociban dolgozhatok. Már tavaly ősszel hihetetlenül boldog voltam, amikor még csak pletykák szintjén jött szóba a nevem a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban, megtisztelve éreztem magam, hogy egyáltalán szóba kerültem. Természetesen az adott pillanatban a legjobb formában lévő játékosok kapnak meghívást a nemzeti csapatba. Csak olyan labdarúgókra számítok a válogatottban, akiket valóban motivál, hogy magukra ölthetik a magyar címeres mezt, mert ez óriási megtiszteltetés minden labdarúgó számára – mondta mintegy hitvallásként az új kapitány.

Ugyanakkor azt ismételten kijelentette, felelőtlenségnek tartaná, ha olyat ígérne, hogy valamennyi meccset megnyeri a csapat, vagy mi fog történni az előtte álló majd két esztendőben.

– Azt viszont tiszta lelkiismerettel tudom megígérni, hogy ami lehetséges, mindent meg fogunk tenni a csapat sikeréért. Számítok ebben a játékosokra és arra a vágyra, amiről tudom, hogy ott van bennük: mutassák meg mindenkinek, hogy az utóbbi időben elért eredményeknél sokkal többre hivatottak. Azt szeretném elérni, hogy ugyanolyan legyen a hangulat a válogatottal kapcsolatban, mint amilyen 2016-ban, az Európa-bajnokság alatt és után volt – zárta a gondolatait Rossi.

Mi mást tehetnénk ehhez hozzá? Maximum annyit, bízunk abban, hogy rövidesen az éjjel ismét sosem érhet véget…

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,040lájkolóTetszik
1,578követőKövetés
13,716feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

„Boldogok lennénk, ha miattunk zárnák ki a Néppártból a Fideszt”

Pártunknak semmi köze ahhoz a politikához, amelyet a magyar kormány művel, az élen Orbánnal – mondta a Magyar Hangnak a Horvát Parasztpárt elnöke. Interjú!

Erjedés