HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Rossi: „Vissz...

Rossi: „Visszahoznám 2016 hangulatát!”

HIRDETÉS

Rengeteg magyar futballszurkoló sóhajtott fel megkönnyebbülten, amikor a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetősége a belga Georges Leekenst a korábban a Honvéddal bajnoki aranyat és bronzot nyerő olasz Marco Rossira cserélte a válogatott szövetségi kapitány posztján. A nemrég zárult szezonban a Dunaszerdahely gárdáját vezette fel a dobogóra a szlovák pontvadászatban, így a DAC hosszú idő után ismét megmutathatja magát a nemzetközi porondon. Rossi az mlsz.hu portálnak adott interjújában sokadszorra jelentette ki, hogy óriási megtiszteltetés számára, hogy az MLSZ vezetése őt kérte fel a szövetségi kapitányi pozíció betöltésére.

HIRDETÉS

– Ugyanakkor kezdem érezni a nyomást is magamon, hiszen tudom, hogy a magyarok mennyire szeretik a focit, és mennyire szeretnék, hogy a válogatott ismét sikeres legyen. Sok mindenkinek tartozom köszönettel, többek között Csányi Sándor elnök úrnak és az MLSZ elnökségének, amiért bíznak bennem, de nagyon hálás vagyok a Honvédnak is, hiszen először a kispesti klub hívott Magyarországra dolgozni, illetve a DAC vezetőinek, akik szintén támogatóan álltak a mostani helyzethez. Utóbbi klubot a szurkolóikhoz hasonlóan nem szerettem volna cserbenhagyni, ezért a következő néhány hétben, amíg sikerül megtalálniuk az utódomat, továbbra is elvégzem a vezetőedzői feladatokat Dunaszerdahelyen, köszönhetően az MLSZ rugalmasságának is – fogalmazott Marco Rossi.

Nem titkolja, hogy olaszként is óriási büszkeséggel tölti el, hogy leülhet arra a kispadra, melyről Sebes Gusztáv az Aranycsapatot vezényelte, a játékosokra pedig ez hatványozottan igaz kell, hogy legyen.

– Családom férfitagjai annak idején rengeteget meséltek a varázslatos magyarokról, Puskásékról, az Aranycsapatról. Mindig is rajongtam a magyar fociért, és amikor pár éve először kaptam munkát Magyarországon, azt éreztem, sorsszerű az életemben, hogy a magyar fociban dolgozhatok. Már tavaly ősszel hihetetlenül boldog voltam, amikor még csak pletykák szintjén jött szóba a nevem a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban, megtisztelve éreztem magam, hogy egyáltalán szóba kerültem. Természetesen az adott pillanatban a legjobb formában lévő játékosok kapnak meghívást a nemzeti csapatba. Csak olyan labdarúgókra számítok a válogatottban, akiket valóban motivál, hogy magukra ölthetik a magyar címeres mezt, mert ez óriási megtiszteltetés minden labdarúgó számára – mondta mintegy hitvallásként az új kapitány.

Ugyanakkor azt ismételten kijelentette, felelőtlenségnek tartaná, ha olyat ígérne, hogy valamennyi meccset megnyeri a csapat, vagy mi fog történni az előtte álló majd két esztendőben.

HIRDETÉS

– Azt viszont tiszta lelkiismerettel tudom megígérni, hogy ami lehetséges, mindent meg fogunk tenni a csapat sikeréért. Számítok ebben a játékosokra és arra a vágyra, amiről tudom, hogy ott van bennük: mutassák meg mindenkinek, hogy az utóbbi időben elért eredményeknél sokkal többre hivatottak. Azt szeretném elérni, hogy ugyanolyan legyen a hangulat a válogatottal kapcsolatban, mint amilyen 2016-ban, az Európa-bajnokság alatt és után volt – zárta a gondolatait Rossi.

Mi mást tehetnénk ehhez hozzá? Maximum annyit, bízunk abban, hogy rövidesen az éjjel ismét sosem érhet véget…

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,429lájkolóTetszik
2,288követőKövetés
16,205feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek