HIRDETÉS
HIRDETÉS

Honda nagyot ment: Japán ikszelt Szenegállal

Szerző: | 2018. június 24., 19:04 | Foci-vb, Sport

Nem kispályások, kétszer is hátrányból álltak fel a japánok.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A H-csoport két győztes csapatának meccse (Japán Kolumbiát, Szenegál Lengyelországot verte egyaránt 2–1-re) azzal kecsegtette a mostani nyertest, hogy két parti után nagy valószínűséggel máris a 16 közé juthat: a japánok nem is változtattak keretükön a Szenegál elleni meccsre, a vb legidősebb, majdnem 30 éves átlagéletkorú tizenegyét toltak fel a gyepre. A tapasztalat azonban nem segített az elején, mert egy kapushibából hátrányba kerültek. Mákos gól volt, de ez tulajdonképpen nem is lényeges. A lényeg, hogy Sabaly kisodródva lőtt tíz méterről, Kavasima kapus azonban nem megfogta, hanem ököllel kiütötte a mezőnybe. Pechére épp az ötösön belül ólálkodó Mané combjára, ahonnan kapuba pattant a labda (0–1).

De nem estek kétségbe az ázsiai „öregek”, sőt: egyenesen gyönyörű találattal egalizáltak. Haszebe vagy 35 méteres passzát Nagatomo úgy vette le, hogy két védő két irányba futott, majd Inuinak passzolt, aki ügyesen elcsavarta a bal alsóba (1-1).

Fordulás után Japán aktivizálta magát, Inui ismét villant, csavarását azonban a szenegáli felsőléc mentette. Az afrikaiak nem hagyták annyiban, Wague egy hosszú oldalra átgyötört labdát vágott a hálóba (1-2), amire érkezett ismét a japán válasz. Egy szenegáli védelmi hibát követően a csere Honda passzolt hatról a hálóba (2-2).

Az iksszel semelyik csapat nem lehet maradéktalanul boldog, de igazság is van a földön: ez volt a realitás. Nem dőlt el semmi, ebben a csoportban még bármi előfordulhat. És annak az ellenkezője is.

H-csoport, 2. forduló
Japán–Szenegál 2-2 (1-1)

Jekatyerinburg, 32 572 néző. Jv.: Rocchi (olasz)
Japán: Kavasima – Szakai, Josida, Sodzsi, Nagatomo – Haszebe, Sibaszaki – Haragucsi (Okazaki, 75.), Kagava (Honda, 72.), Inui – Oszako.
Szenegál: K. N’Diaye – Sabaly, Koulibaly, Sané, Wague – P. N’Diaye (Ndoye, 81.), A. N’Diaye (Kouyate, 65.), Gueye – Sarr, Niang, Mané.
Gólok: Inui (34.), Honda (78.), illetve Mané (11.), Wague (71.)

A csoport állása
1. Szenegál           2 1 1 0 4-3 4
2. Japán                2 1 1 0 4-3 4
3. Lengyelország 1 0 0 1 1-2 0
4. Kolumbia          1 0 0 1 1-2 0

Címkék: foci-vb, Japán, Szenegál


HIRDETÉS
Kis Magyarország Dubajban

Kis Magyarország Dubajban

Sorra módosítja a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztott dubaji világkiállítás magyar pavilonjára vonatkozó szerződéseit a megvalósításért felelős Expo 2020 Nonprofit Kft.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest