Honda nagyot ment: Japán ikszelt Szenegállal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A H csoport két győztes csapatának meccse (Japán Kolumbiát, Szenegál Lengyelországot verte egyaránt 2–1-re) azzal kecsegtette a mostani nyertest, hogy két parti után nagy valószínűséggel máris a 16 közé juthat: a japánok nem is változtattak keretükön a Szenegál elleni meccsre, a vb legidősebb, majdnem 30 éves átlagéletkorú tizenegyét toltak fel a gyepre. A tapasztalat azonban nem segített az elején, mert egy kapushibából hátrányba kerültek. Mákos gól volt, de ez tulajdonképpen nem is lényeges. A lényeg, hogy Sabaly kisodródva lőtt tíz méterről, Kavasima kapus azonban nem megfogta, hanem ököllel kiütötte a mezőnybe. Pechére épp az ötösön belül ólálkodó Mané combjára, ahonnan kapuba pattant a labda (0–1).

De nem estek kétségbe az ázsiai „öregek”, sőt: egyenesen gyönyörű találattal egalizáltak. Haszebe vagy 35 méteres passzát Nagatomo úgy vette le, hogy két védő két irányba futott, majd Inuinak passzolt, aki ügyesen elcsavarta a bal alsóba (1–1).

Fordulás után Japán aktivizálta magát, Inui ismét villant, csavarását azonban a szenegáli felsőléc mentette. Az afrikaiak nem hagyták annyiban, Wague egy hosszú oldalra átgyötört labdát vágott a hálóba (1–2), amire érkezett ismét a japán válasz. Egy szenegáli védelmi hibát követően a csere Honda passzolt hatról a hálóba (2–2).

Az iksszel semelyik csapat nem lehet maradéktalanul boldog, de igazság is van a földön: ez volt a realitás. Nem dőlt el semmi, ebben a csoportban még bármi előfordulhat. És annak az ellenkezője is.

 

H csoport, 2. forduló

Japán–Szenegál: 2–2 (1–1)

Jekatyerinburg, 32 572 néző. Jv.: Rocchi (olasz)

Japán: Kavasima – Szakai, Josida, Sodzsi, Nagatomo – Haszebe, Sibaszaki – Haragucsi (Okazaki, 75.), Kagava (Honda, 72.), Inui – Oszako.

Szenegál: K. N’Diaye – Sabaly, Koulibaly, Sané, Wague – P. N’Diaye (Ndoye, 81.), A. N’Diaye (Kouyate, 65.), Gueye – Sarr, Niang, Mané.

Gólok: Inui (34.), Honda (78.), illetve Mané (11.), Wague (71.)

 

A csoport állása

1. Szenegál 2 1 1 0 4-3 4

2. Japán 2 1 1 0 4-3 4

3. Lengyelország 1 0 0 1 1-2 0

4. Kolumbia 1 0 0 1 1-2 0

Címkék: foci-vb, Japán, Szenegál