Kicsorbult a svájci bicska a svédacélon

A svéd válogatott jutott a világbajnokság negyeddöntőjébe, miután 1-0-ra verte a svájci válogatottat.

Hirdetés

A meccsről annyit, hogy csak a második félidővel kezdjük a tudósítást: a svéd Forsberg középről, a 16-os vonaláról lőtt, Akanji beleért a kapu közepébe tartó labdába, amely védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba (1-0). Aztán jött a hosszabbítás: gyors svéd kontra végén Olsson lábát a svájci Lang koccantotta össze a 16-os vonala előtt, ezért a védőt kiállította a játékvezető, ámvideózást követően megváltoztatta eredeti ítéletét, és büntető helyett szabadrúgást ítélt. Szóval maradt minden a régiben. A svédek ellenfele a szombati negyeddöntőben a Kolumbia–Anglia párharc továbbjutója lesz.

Nyolcaddöntő
Svédország–Svájc 1-0 (0-0)
Szentpétervár, 64 042 néző. Jv.: Damir Skomina (szlovén)
Kiállítva: Lang (94., svájci)
Svédország: Olsen –Lustig (Krafth, 82.), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg (Olsson, 82.) – Berg (Thelin, 91.), Toivonen.
Svájc: Sommer – Lang, Djourou, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili (Seferovic, 73.), Zuber (Embolo, 73.) – Drmic.
Gól: Forsberg (66.)

A vb teljes menetrendjét itt találja.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.