Brazília fantasztikus volt, megúszta egygólos vereséggel Belgium ellen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Átírta a vb a korábbi sztereotípiákat, 2018-ban egyértelműen kiderült: a labdarúgást ma csak Európában játsszák. Nem kell hímezni-hámozni, a tények önmagukért beszélnek. A négy között nem lesz Európán kívüli csapat.

Véletlen?

Hát nem az. Az Európában brutálisan túlfizetett nemzetközi focisztárok hazájuk nemzeti csapatában csak hisztiznek, mint például Neymar, akiről olyan statisztikák készülhettek, hogy eddigi vb-meccsein hány percet töltött sérülést szimulálva a földön. Fájdalmas, hogy a brazil focikultúra öröksége ide jutott, de ez nem a mi bajunk. Csak azoké, akik eddig szerették ezt a stílust.

De ez elmúlt, eltűnt, mint az inkák. A tények: a Brazília–Belgium negyeddöntőn egy brazil öngóllal szerzett vezetést Belgium, egy szöglet után Fernandinho válláról védhetetlenül vágódott a saját kapujába a labda (0–1). Mondhatni, a jelenet szimbolizálta a jelen brazil fociját, de a helyzet ennél sokkal rosszabb lett. Egy belga kontra végén De Bruyne fantasztikusan kilőtte a brazil kapu hosszú oldalát (0-2).

Brazília igyekezett, de koncepció helyett csak egy váratlan, nem feltétlenül megkomponált gólt volt képes felmutatni. Coutinho beadását Renato Augusto fejelte valóban szép mozdulattal a kapuba (1–2). Az utolsó percben Neymar lövését Courtois kapus tolta a léc fölé, de ezt leszámítva Brazília nem hagyott komoly emléknyomot maga után a vb-n. Illetve: gratulálni lehet ennek a csapatnak, hogy megúszta eggyel Belgium ellen.

A belgák az elődöntőben a franciákkal játszanak.

Negyeddöntő Brazília – Belgium 1-2 (0-2)

Kazany Aréna, 45 379 néző. Jv.: Mazic (szerb)

Brazília: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho (R. Augusto, 73.), Fernandinho – Willian (Firmino, a szünetben), Coutinho, Neymar – Gabriel Jesus (Douglas Costa, 58.).

Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli – De Bruyne, Lukaku, Hazard.

Gólok: Augusto (76.) illetve Fernandinho (13. – öngól), De Bruyne (31.)

A vb teljes menetrendjét itt találja.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

Címkék: foci-vb, Belgium, Brazília