Gallra át! Az uruk meg jobbra el!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elvileg faék egyszerűségű taktika kell a franciák ellen, meg kell fogni a vb-n eddig háromgólos Mbappé-t, aki majdhogynem egyedül küldte haza a Messivel operáló Argentínát, aztán majd csak lesz valami. Hát lett, az eddig veretlen Uruguay-t ugyanis két másik gall ejtette ki a negyeddöntőben, nem a már nemzetközi szinten is rettegett csatár.

Az Uruguay–Franciaország parti tétje már az elődöntőbe jutás volt, ergo a felek ennek megfelelően kezdtek. Nem nyomtak, kulturáltan gurigáztak, ami sokkal inkább tűnt leszedált focinak, mintsem az elemi ösztön gyilkos megtestesülésének. Jó, jó, szépen tették-vették a zsugát, de hiányzott a tűz, az elsöprő győzni akarás. Ráadásul az uruknál hiányzott Cavani, aki eddig alapvetően meghatározta a világoskékek eddigi játékát, szóval inkább kivártak a felek, mintsem kezdeményeztek.

Aztán tökéletes ütemben érkezett Varane a Griezmann által elvégzett szabadrúgásra, és 12-ről gyönyörűen bólintott a jobb alsóba, amivel vezettek a franciák (0-1).

Tovább súlyosbodott a dél-amerikaiak helyzete a 61. percben, Griezmann lövése középre ment, nem is volt túlontúl erős, a kölyök kettőben az ilyet két kézzel veszi le még a szemüveges kapus is – nem úgy Muslera. Nagyjából a Liverpool kapusát, Kariust idézte a BL-döntőből, a labda pedig a kezei között a gólvonal mögé hullott (0-2). Nincs mese, az egy játékosra épülő válogatottaknak ma már nincs helyük a legjobbak között. Cavanit nem tudta pótolni Uruguay, a majdhogynem észrevétlen Mbappét viszont simán kiváltották a gallok.

A győztes franciák a brazil–belga győztesével játszanak az elődöntőben.

Negyeddöntő Uruguay–Franciaország 0-2 (0-1)

Nyizsnyij Novgorod, 43 319 néző. Jv.: Pitana (argentin)

Uruguay: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín, Laxalt – Nández (Urretaviscaya, 73.), Torreira, Bentancur (C. Rodríguez, 59.), Vecino – Suárez, Stuani (M. Gómez, 59.).

Franciaország: Lloris – Pavard, Varene, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Kanté, Tolisso (Nzonzi, 80.) – Mbappé (Dembélé, 88.), Giroud, Griezmann (Fekir, 90+3.).

Gólok: Varane (40.), Griezmann (61.)

A vb teljes menetrendjét itt találja.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.