Hosszú Katinka visszatért korábbi edzőjéhez

Hosszú Katinka visszatért korábbi edzőjéhez

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A SwimSwam amerikai internetes szakportálnak nyilatkozó Hosszú Katinka elárulta, hogy kivel dolgozik a jövőben: a háromszoros olimpiai bajnok úszó ismét Dave Salót választotta. A páros jelenleg Los Angelesben tréningezik. Salo 2012-ig irányította Hosszú felkészülését, Katinka első vb-aranyérmét még 2009-ben vele nyerte.

Útjaik a 2012-es londoni olimpia után váltak el, akkor hangzott el az azóta ezerszer ismételt mondat Dave Salótól, hogy Katinka az úszás helyett nyisson inkább egy szépségszalont. Erre a mondatra amúgy a tavalyi, budapesti világbajnokságon rákérdezett az M4 riportere, de Salo nem emlékezett arra, hogy ilyet állított volna, mindenesetre bocsánatot kért vélt vagy valós mondatáért, amivel megbánthatta Katinkát. Az úszónő ezek után Shane Tusuppal érte el legnagyobb sikereit, aki egyben a férje is lett.

Mi lesz most Hosszú Katinkával és Csillebérccel?

Bőven maradt még közérdekű megoldandó kérdés – úszóakadémia, Eb-indulás és állami fizetés – a világklasszis úszó és férje közötti végleges szakmai szétválás miatt.

Az MTI által szemlézett cikk szerint a 29 éves, hétszeres világ- és 13-szoros Európa-bajnok az augusztusi glasgow-i Európa-bajnokságig kérte fel Salót a munkára. Katinkát a magyar szövetség öt számban nevezte a versenyre, de még nem dőlt el pontosan, hogy milyen távokon és úszásnemben indul.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

Címkék: Hosszú Katinka, úszás, Eb