HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Felcsút: hogy...

Felcsút: hogy kerülnek a milliárdok a jobb zsebből a bal zsebbe

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Most derült ki igazán, mi is lehet az egyik nagy üzlet a társaságiadó-kedvezményben (tao), legalábbis a Puskás Akadémia és maga Mészáros Lőrinc számára. Ugyanis az Átlátszó féléves huzavona után kiderítette, mely cégek támogatták a felcsúti csapatot az elmúlt három évben a taójukkal. Nos, ebből egyértelműen kiderült, hogy a Felcsúti Utánpótlás-nevelési Alapítvány legbőkezűbb támogatói elsősorban Mészáros Lőrinc érdekeltségei voltak, illetve állami cégektől is szépen csurrantak-cseppentek. Például a Mészáros és Mészáros Kft. és a Hódút Kft. csak 2015–2016-ban egymilliárd forint taotámogatást utalt a szervezetnek, ehhez 100 milliót dobott még hozzá Orbán Viktor apjának egyik érdekeltsége, a Dolomit Kft. több más cég mellett. 2016–2017-ben az MKB Bank – amelynek többségi tulajdonosa Mészáros Lőrinc – 1,16 milliárd forintot küldött ilyen úton Felcsútra. 720 milliót kapott a szervezet a Magyar Takarékszövetkezettől, 560-at pedig ugyancsak Mészáros vasútépítő cégétől, az R-Kordtól. A legnagyobb taoküldő 2017–2018-ban a részben állami tulajdonban lévő Mol egyik leányvállalata, a Mol Petrolkémia Zrt. volt 1,5 milliárd forinttal, az MKB Banktól pedig 1,4 milliárd forint érkezett Felcsútra tao formájában. Mészáros Lőrinc két cégétől a Mészáros és Mészárostól, valamint az R-Kordtól pedig összesen 891 millió.

HIRDETÉS

A legtöbb klub éppen a taóból – amiről egy ideje tudjuk, hogy közpénz – rendeli például a különböző sportszereket és mezeket. Nem véletlenül bukkant fel maga Mészáros Lőrinc ezen a piacon, és lőn csoda, máris legalább két NB I-es futballcsapat cseréli le Nike vagy Adidas mezét a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó márkára, a 2rule-ra. Nem fogják kitalálni, vajon melyik csapat érdekelt elsősorban a bizniszben… Természetesen a Puskás Akadémia – a másik a Mészáros Lőrinc veje által elnökölt Haladás –, amely így a Mészáros-cégektől kapott taóból vásárol magának egy Mészáros-érdekeltségtől mezt. Azaz előbb ott az adókedvezmény – amit azért kap, hogy a saját akadémiájának adjon milliárdokat, amiből aztán a jobb zsebből átkerülhet ezeknek a milliárdoknak egy jó része a bal zsebébe, hiszen ugyanattól az embertől sportszereket és mezt vásárol. És rövidesen majd az ország nagyon sok pontján fogják az új mez előnyeit felfedezni.

Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia

Új mezben a Puskás Akadémia FC!

Az már csak hab a tortán, hogy amikor a hazai tervezésű és egészen egyedi kivitelezésű szerelést bemutatták a Pancho Aréna gyepén egy rendhagyó divatbemutatón, a Puskás Akadémia hátvédje, Spandler Csaba azt találta mondani, ebben a szerelésben szárnyalni fognak, mint a turulmadár…

HIRDETÉS

Ez pedig a Haladás mezbemutatója:

Szombathelyi Haladás

Új, magyar mezben, 2Rule-ban a Haladás!

És még van egy újabb adalék a Felcsúton eltapsolt elképesztő pénzmennyiségre. A G7 magazin az egyesületeket működtető cégek beszámolói alapján az előző szezonban körülbelül 2,7 milliárd forintot költött el a 12 elsőosztályú csapat játékosvásárlásra, amiből több mint a harmadát – 1 milliárd forintot – Felcsúton. Értik: ott, ahova éves szinten több milliárd állami támogatás érkezik az utánpótlás-nevelés céljából. De így már érthető, hogy az előző szezonban miért éppen a Puskás Akadémiában játszott messze a legkevesebbet 22 éven aluli fiatal a hazai bajnoki meccseken.

Persze szükség is van valamennyi forintra, hiszen a Puskás Akadémián folyó fantasztikus munkának már nemzetközi a hírneve. És ez nem vicc. Orbán Viktor izraeli látogatását lezáró sajtótájékoztatón Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ugyanis bejelentette, megfigyelőket küld a felcsúti Puskás Akadémiára, mert ebben látja a titkát annak, hogy Izrael 1970 után végre újra kijusson egy labdarúgó-világbajnokságra. Hogy az izraeli kormányfő egyszerűen csak kedveskedni akart vendégének, vagy ennyire felkészületlen Felcsút nemzetközi labdarúgásban betöltött szerepéről, egyelőre titok fedi…

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,541lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.