Arany, ezüst, bronz – ez a magyarok termése az Eb zárónapján a medencében

Verrasztó Dávid sorozatban harmadszor nyerte meg a 400 méteres vegyesúszás Európa-bajnoki döntőjét.

Hirdetés

Kilenc éremmel zárta a magyar válogatott a 33. úszó Európa-bajnokság medencés versenyprogramját Glasgow-ban. Ennél már jobban is elkényeztettek bennünket az úszóink egy kontinensviadalon, de azért ez sem rossz eredmény. Csütörtökön kilenc döntőt rendeztek, amelyből hatban magyarokért is szoríthattunk. A legjobban Verrasztó Dávid szerepelt, aki 400 méter vegyesen megvédte Eb-címét, s ezzel megszerezte a válogatott negyedik aranyérmét. Késely Ajna 400 m gyorson ezüst-, Burián Katalin 200 m háton bronzérmes lett. Milák Kristóf 100 m pillangón 4.-két csapott a célba, ugyanitt Cseh László sajnos a 8. helyen végzett, a férfi 4×100-as vegyesváltó az ötödik, a női a 8. helyen zárt.

Hirdetés

– Az utóbbi hónapokban sok csúnya dolgot mondtak rólam, de valami nem változik, és még mindig kemény vagyok. Nagyon boldog vagyok, hogy harmincévesen is be tudtam bizonyítani magamnak, hogy tudok még küzdeni. Nem ez a világcsúcs, de nemcsak az edzésen tudok nagyot menni. Tartanak tőlem, ezt ki tudtam használni. A brit fiú, Max Litchfield jobb erőben volt mint én, de a húsz év tapasztalatomból elő tudtam húzni olyan dolgokat, amivel nyerni tudtam. Az ellenfelem rosszul taktikázott, én nem ezt csináltam volna magam ellen. Tízből egyszer húzok jót, ez a mai ilyen volt – mondta az M4 Sportnak.

A magyar küldöttség három érmet szerzett csütörtök délután, az Eb alatt összesen kilencet (4 arany, 3 ezüst, 2 bronz), amivel az éremtábla 4. helyén zárt. Sós Csaba szövetségi kapitány a torna előtt tízben reménykedett. Majdnem összejött.