HIRDETÉS
HIRDETÉS

Arany, ezüst, bronz – ez a magyarok termése az Eb zárónapján a medencében

Szerző: | 2018. augusztus 09., 20:33 | Sport

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Verrasztó Dávid sorozatban harmadszor nyerte meg a 400 méteres vegyesúszás Európa-bajnoki döntőjét.

Kilenc éremmel zárta a magyar válogatott a 33. úszó Európa-bajnokság medencés versenyprogramját Glasgow-ban. Ennél már jobban is elkényeztettek bennünket az úszóink egy kontinensviadalon, de azért ez sem rossz eredmény. Csütörtökön kilenc döntőt rendeztek, amelyből hatban magyarokért is szoríthattunk. A legjobban Verrasztó Dávid szerepelt, aki 400 méter vegyesen megvédte Eb-címét, s ezzel megszerezte a válogatott negyedik aranyérmét. Késely Ajna 400 m gyorson ezüst-, Burián Katalin 200 m háton bronzérmes lett. Milák Kristóf 100 m pillangón 4.-két csapott a célba, ugyanitt Cseh László sajnos a 8. helyen végzett, a férfi 4×100-as vegyesváltó az ötödik, a női a 8. helyen zárt.

– Az utóbbi hónapokban sok csúnya dolgot mondtak rólam, de valami nem változik, és még mindig kemény vagyok. Nagyon boldog vagyok, hogy harmincévesen is be tudtam bizonyítani magamnak, hogy tudok még küzdeni. Nem ez a világcsúcs, de nemcsak az edzésen tudok nagyot menni. Tartanak tőlem, ezt ki tudtam használni. A brit fiú, Max Litchfield jobb erőben volt mint én, de a húsz év tapasztalatomból elő tudtam húzni olyan dolgokat, amivel nyerni tudtam. Az ellenfelem rosszul taktikázott, én nem ezt csináltam volna magam ellen. Tízből egyszer húzok jót, ez a mai ilyen volt – mondta az M4 Sportnak.

A magyar küldöttség három érmet szerzett csütörtök délután, az Eb alatt összesen kilencet (4 arany, 3 ezüst, 2 bronz), amivel az éremtábla 4. helyén zárt. Sós Csaba szövetségi kapitány a torna előtt tízben reménykedett. Majdnem összejött.

Címkék: Glasgow, úszó-Eb


HIRDETÉS
Egy elbűvölő fazon a pitbull-képzőből

Egy elbűvölő fazon a pitbull-képzőből

Megítélése igencsak vegyes, forrásaink olyanokat mondtak róla, hogy baromi okos, éles eszű, óriási munkabírású, de voltak olyan vélemények is, hogy agresszív, gátlástalan, sőt, reakcióiban már-már olyan tud lenni, mint egy „klimaxos nő”. Portré Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterről.

Parittya

Parittya

Az oktondi erőfitogtatás nemcsak a hétköznapi muszklibajnokok sajátja. A nagy multinacionális vállalatoké is. Ők a gazdasági élet izompacsirtái. Sosem mutatkoznak pőre valójukban.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest