HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Berecz Zsombo...

Berecz Zsombor vitorlázó világbajnok!

HIRDETÉS

Ez a magyar vitorlássport valaha elért legnagyobb sikere.

HIRDETÉS

A csütörtöki éremfutamot megnyerve Berecz Zsombor világbajnok lett a dániai Aarhusban rendezett összevont, kvótaszerző világbajnokságon. Ez a magyar vitorlássport első világbajnoki aranyérme aktív olimpiai osztályban – írja a hunsail.hu.

Az éremfutam 6 csomós szélben indult, ami később 10 csomó körülire erősödött. Berecz végig vezetve, minden bójánál elsőként fordulva nyerte a futamot és a világbajnoki címet. Ehhez kellett az is, hogy az eddig vezető, tavalyi világbajnok svéd Max Salminen a mezőny második felében vitorlázzon és végül a hetedik helyen érjen célba.

Ez a magyar vitorlás sport valaha volt legnagyobb eredménye. Nyert magyar vitorlázó világbajnokságot, nem is egyet, de nem olimpiai hajóosztályban, ahol mindig a világ legkeményebben hajtó versenyzői vitorláznak – emlékeztet a hajozas.hu.

Berecz rajt-cél győzelmet aratott, első helyen vette a rajt után a bóját, majd onnan végig vezetett, miközben legnagyobb riválisát, a svéd Salminent messze elhagyta.

HIRDETÉS

– A legnagyobb álmom valósult meg, nagyon keményen megdolgoztam érte – idézte a verseny után röviden nyilatkozó bajnokot az Index.

Berecz Zsombor olimpiai kvótát szerzett, ezzel ő lett az első magyar sportoló, aki biztosan ott lehet Tokióban 2020-ban.

A 32 éves versenyző eddigi legnagyobb sikerét a 2016-os Európa-bajnokságon érte el, melyen ezüstérmet nyert – emlékeztet az MTI. Aarhusi szereplése azt jelenti, hogy pályafutása negyedik olimpiájára készülhet: 2008-ban Pekingben a 29., 2012-ben Londonban a 21. lett Laserben, míg 2016-ban Rióban a 12. helyen végzett Finndingiben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,429lájkolóTetszik
2,547követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem volt mozdonyvezető, nem jártak a vonatok

A Közlekedő Tömeg Egyesület információi szerint szeptember 17-én négy elővárosi vonat azért nem indult el a végállomásról, mert nem volt rájuk mozdonyvezető.

Nekünk harangoztak?