Újabb Vidi-bravúr, a BL előszobájában a bajnok

A fehérvári Kovács István (b) és Anders Christiansen, a svéd Malmö játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének 3. fordulójában játszott Vidi FC - Malmö visszavágó mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2018. augusztus 14-én (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Most már biztosan ott lesznek a székesfehérváriak ősszel valamelyik nemzetközi kupában.

Hirdetés

A Ludogorec Razgrad kiverése után újabb bravúrra készültek a MOL Vidi FC labdarúgói. A magyar bajnok egy hete a Bajnokok Ligája selejtezőjében 1–1-s döntetlent játszott a Malmö FF otthonában. A recept tehát egyszerű volt a továbbjutáshoz: ha nem kapnak gólt a fehérváriak, akkor az idegenben szerzett találatnak köszönhetően biztosan bejutnak a play off-körbe.

Nem volt ez egy jó, akciódús meccs, de kit érdekel? Hiszen a cél teljesült végül. Ugyan többet volt a svédeknél a labda, de valahogy nem tudtak lyukat találni a Vidi védelmén. Az első félidőben csak Kovács Istvánnak volt egy nagy, ám kimaradt lehetősége. A fordulás után a hazaiak előtt adódott a mérkőzés legnagyobb gólszerzési esélye. A félidő derekán egy kiugratás során Loic Nego eltolta a labdát a svéd kapus mellett, aki elhúzta a lábát. A jogos tizenegyest Danko Lazovic azonban Johan Dahlinba lőtte. Szerencsére a kimaradt büntető nem rázta fel jobban a vendégeket, mint ahogy korábban futballoztak. Igazából csupán egy komolyabb helyzetük volt ezután, ám Rosenberg fejesét Kovácsik eldőlve fogta.

Amiben bíztunk, az sikerült, nem láthattunk gólt a keddi felcsúti BL-visszavágón. A meccs vége 0–0 lett, s ez azt jelentette, hogy a malmői 1–1 miatt a magyar bajnok jutott tovább. És ki kell emelni, hogy bravúr ez a javából, mert a bajnokcsapat nálánál esélyesebbnek tartott ellenfelet búcsúztatott.

Hirdetés

A MOL Vidi FC az idén is eljutott addig a nemzetközi kupákban, mint egy évvel korábban. Ám akkor az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójából nem jutott a csoportkörbe a Partizan Beograd ellen. Azt már biztos, hogy a következő körben az AEK Athénnal játszanak Juhászék. Ha nem sikerülne kiverni a görögöket a BL play off-jában, akkor sincs nagy baj, mert kiesés esetén az EL főtábláján folytathatja szereplését a Vidi. Tehát most már biztos, hogy 2012 után megint lesz magyar csapat ősszel valamelyik nemzetközi kupában.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Vidi FC-Malmö (svéd) 0-0
Felcsút, Pancho Aréna, 3432 néző, v.: Javier Estrada (spanyol)
sárga lap: Kovács (80.), Pátkai (89.), Huszti (94.), illetve Dahlin (65.), Christiansen (78.)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinicius, Stopira – Hadzic, Nikolov (Pátkai 85.) – Nego, Lazovic (Tamás 95.), Kovács (Huszti 89.) – M. Scepovic
Malmö: Dahlin – Brorsson, Nielsen, Lewicki – Innocent (Gall 79.) – E. Larsson (Vindheim 75.), Christiansen, Bachirou, Rieks – Rosenberg, Strandberg (Antonsson 70.)