Vége Fernando Alonso F1-es pályafutásának

Tizenhét év után búcsúzik el a Forma-1-től a kétszeres világbajnok Fernando Alonso Fotó: McLaren

Megtörtént az, ami várható volt: a McLaren sajtóközleményben tudatta, hogy az idei szezon végén befejezi Forma-1-es pályafutását Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok spanyol pilóta 17 esztendő után mond búcsút a száguldó cirkusznak, ez idő alatt 32 futamot nyert, 97 alkalommal állt dobogón és 22-szer indulhatott az első rajtkockából. Alonso elárulta, ezt a döntést már hónapokkal ezelőtt meghozta, és ettől az F1 jogtulajdonosa, a Liberty Media sem tudta lebeszélni.

Hirdetés

„Bevallom, minden percét élveztem eddigi pályafutásomnak, de eljött az idő, hogy váltsak. Ugyanakkor azt is megígérhetem, hogy a hátralévő futamokon mindent megteszek azért, hogy emlékezetessé tegyem a búcsúm. Mindent köszönök azoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy emlékezetes pályafutásom legyen a Forma-1-ben” – olvashatók Alonso búcsúszavai csapata sajtóközleményében.

Vélhetően a McLaren amerikai csapatában, az IndyCarban folytatja.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.