Edzőváltás a Fradinál: Doll távozik, Rebrov érkezhet

Thomas Doll (Fotó: Fradi.hu)

Közös megegyezéssel távozik posztjáról Thomas Doll, az FTC labdarúgócsapatának német vezetőedzője – jelentette be a klub kedden a honlapján. Szerda délelőtt már az is ki fog derülni, hogy ki lesz az utódja.

Hirdetés

A klub honlapja felidézi, hogy Thomas Doll 2013 decemberében érkezett a Ferencvároshoz, irányítása alatt az együttes sorozatban három Magyar Kupa-elsőséget, egy-egy Ligakupa- és Szuperkupa-győzelmet, valamint egy bajnoki bronz- (2014), két ezüst- (2015, 2018) és egy aranyérmet (2016) szerzett. A mostani idényben a zöld-fehérek veretlenül vezetik a tabellát, négy győzelem mellett egy döntetlenjük van.

Már ismeretlen a Fradi-szív

A számonkérés vagy legalábbis az értékelés elmaradása egyértelműen jelzi: a klubnak igazán nem is volt célja a nemzetközi szereplés.

Az FTC-t az európai kupaporondon ugyanakkor elkerülték a sikerek Thomas Doll edzői időszakában: az Európa-liga selejtezőjében sorrendben a horvát HNK Rijeka (2014), a bosnyák Zeljeznicar Szarajevo (2015), a dán Midtjylland (2017) és az izraeli Makkabi Tel-Aviv (2018), a Bajnokok Ligája selejtezőjében pedig az albán Partizani Tirana (2017) búcsúztatta a zöld-fehéreket.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben folyamatosan szólt az „Auf Wiedersehen” a Fradi-szurkolóktól a mérkőzések alatt.

A Nemzeti Sport több forrásból úgy értesült, hogy a 44 éves ukrán Szerhij Rebrov érkezik Doll helyére. 2014 óta edzősködik, dolgozott a Dinamo Kijevnél. 2017-ben szerződése lejártával távozott, majd nem sokkal később aláírt az al-Ahlihoz. A szaúdi csapatnál egy évet sem dolgozott, idén áprilisban menesztették.