Kikapott a Vidi, de még reménykedhet a BL-ben

Kikapott a Vidi, de még reménykedhet a BL-ben

A fehérvári Danko Lazovic (b3) örül, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének 4. fordulójában játszott Vidi FC - AEK Athén mérkõzésen a Groupama Arénában 2018. augusztus 22-én (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyot küzdött a magyar bajnok az AEK Athén ellen hazai pályán a Bajnokok Ligája play offjának első meccsén, ám mégis a görögök nyertek 2–1-re.

Sajnos nem kezdődött jól a Vidi számára az AEK Athén elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés a budapesti Groupama Arénában, amelynek a tétje már a csoportkörbe kerülésről szólt. A 22. percben az olasz bíró, Gianluca Rocchi egy belépő után meglehetősen szigorúan kiállította Huszti Szabolcsot. A görögök ki is használták ezt az emberelőnyt, az első félidőben Viktor Klonaridisz talált be Kovácsik kapujába, majd a második félidő elején Taszosz Bakaszetasz szerencsésen megpattanó lövésével már 0–2 volt az állás.

Még tíz perc sem telt el a második játékrészből, amikor kiegyenlítődött a létszám a pályán. A gólszerző Bakaszetasz hasonlóan lépett oda a labdáért, mint Huszti, s ennek is – kissé szigorúan – kiállítás lett a vége. A létszámhátrány eltűnése után feléledt a Vidi, és huszáros hajrába kezdett, érett a szépítés. A 68. percben ez össze is jött, Kovács István remek indítását Danko Lazovic jól vette át és lőtt a jobb sarokba (1–2). Továbbra is lendületben maradt a magyar bajnok, a görögök meg szinte lefagytak. Egyik hazai támadás követte a másikat, előbb Anel Hadzic lövésénél, majd Stopira fejesénél egyenlíthetett volna a Vidi. Az athéniak, ha nehezen is, de megőrizték előnyüket, így ők várhatják nyugodtabban a jövő keddi visszavágót.

Ha nem sikerülne a Vidinek a bravúr, akkor szeptembertől az Európa-liga csoportkörében folytathatja.

Bajnokok Ligája, play off kör, 1. mérkőzés

Mol Vidi FC–AEK Athén 1–2 (0–1)

Budapest, Groupama Aréna. Vezette: Gianluca Rocchi (olasz)

Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (M. Scepovic, 54.) – Kovács I., Huszti – Lazovic

AEK Athén: Barkasz – Bakakisz, Ikonomu, Lambropulosz, Hult – Galanopulosz (Alef, 66.), Simoes – Bakaszetasz, Klonaridisz (Hélder Lopes, 82.), Mantalosz – Livaja (Ponce, 86.)

Gólszerzők: Lazovic (68.), ill. Klonaridisz (34.), Bakaszetasz (49.)

Kiállítva: Huszti (23.), ill. Bakaszetasz (53.)

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

Címkék: foci, Bajnokok Ligája, Vidi