A magyar focista, akit nem adnak el aprópénzért

Sallai Roland (Fotó: Apoel FC)

Ritkán fordul elő, hogy magyar futballista felkerül az UEFA-nál a nagy tehetségek ötvenes toplistájára. Sallai Rolandnak ez sikerült. A jövő reménységei között ő az egyetlen honfitársunk és az egyetlen, aki a ciprusi bajnokságban játszik, ám nem valószínű, hogy sokáig. Mi már egy ideje nem vagyunk elkényeztetve tehetségekkel, ám az APOEL Nicosia szélsőjéből jelentős labdarúgó lehet.

Hirdetés

Az olasz US Palermo is látott benne fantáziát, és 2016 nyarán kölcsönvette a Puskás Akadémiától, ám az akkor még 19 éves játékos nem tudott megragadni a Serie A-csapatban. Tavaly nyáron vásárolták meg a Bajnokok Ligája csoportkörében is érdekelt ciprusiak. Bár első BL-meccsén csapata 3–0-ra kikapott a Real Madridtól, ám mégis emlékezetes lehetett számára ez a találkozó, hiszen a futball egyik templomában, a Santiago Bernabéu stadionban mutatkozhatott be a sorozatban. Sallai kilenc góljának is köszönhetően az APOEL az idén is bajnok lett.

És bármennyire is fáj nekünk bevallani, de már a ciprusi bajnokságot is magasabban jegyzik az NB I-nél, és ezáltal jobban észre is veszik az embert. A nyolcszoros magyar válogatott labdarúgóért a német Freiburg négymillió eurót kínált, ám ezt nem fogadták el a nicosiaiak. Az angol Premier League-be a nyáron visszajutó Fulham megfigyelője élőben látta, ahogy Sallai nagy gólt lőtt az észt Flora Tallinn-nak az Európa-liga-selejtezőben. A londoniak 3,5 millió fontot ajánlottak a magyar játékosért, de még ezt sem fogadták el. Sőt, a klub elnökét, Prodromosz Petridiszt az egyik francia élvonalbeli egyesület ötmilliós ajánlata sem érdekelte komolyan. A támadó édesapja, Sallai Tibor szerint a belga FC Brugge is vinné a fiát, s a Palermo visszacsábítaná, és az olasz első osztályú klubok is felfigyeltek rá. Nem vitás, az APOEL-nél értékként kezelik őt, és nagy üzletet látnak benne.

Persze nagy kérdés, megtartják-e Sallait – hogy később többet kapjanak érte –, vagy az Európa-liga csoportkörének az elérése a cél, vagy mégis inkább a pénzt választják. Mindenesetre az európai átigazolási piac zárásáig még van idő, de az már egyértelmű, Sallai Roland a legkeresettebb magyar futballista.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 13. számában jelent meg, 2018. augusztus 10-én.

Hirdetés

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 13. számban? Itt megnézheti

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.