Kezdőlap Sport A köztévé elv...

A köztévé elveszítette a Vidi EL-meccseinek közvetítési jogát

Elaludtak a Kunigunda utcában, mit szól majd ehhez a csapat egyik legnagyobb szurkolója?

HIRDETÉS

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az AMC Networks International – Central and Northern Europe megállapodásának értelmében a 2018/19-es szezontól Magyarországon az Európa Liga mérkőzései közül az első választás közvetítési jogát a Sport TV szerezte meg – áll a sportcsatorna honlapjára feltett szűkszavú közleményben. Mindez praktikusan azt jelenti, hogy a nemzetközi kupasorozat minden játéknapján a Sport TV választhat elsőként, ami nyilvánvalóan a MOL Vidi FC-re fog esni. A sorozatban egyébként olyan patinás, nagy múltú csapatok vesznek részt, mint például az Arsenal, a Chelsea, a Milan, az Olympique Marseille vagy a Leverkusen. A csoportkör monacói sorsolását augusztus 31-én pénteken már élőben közvetíti a Sport1.

De hogy maradhatott le a 81 állami milliárdból működtetett köztévé a miniszterelnök úr kedvenc csapatának meccseiről? Hát ez akkora rejtély, amit elképzelni is nehéz. Nyilván az történt, hogy az MTVA-ban elhitték, hogy a Vidi a Bajnokok Ligája főtáblájára jut (annak közvetítési joga a csatornáé). A vb alatt ugyanis a horvátok kapcsán hallhattuk: mi is a Duna-menti futballkultúra részei vagyunk, vagyis ott a helye a magyar futballnak, ahová a vezető képzeli. Az élet azonban egyelőre nagyobb rendező, a Vidit legfeljebb a Mezőkövesd elleni rangadón, nem pedig a világsztárok ellen láthatja az köztelevízió nézője.

Illetve: nem lenne meglepetés, ha végül mégiscsak megszerezné a közvetítési jogot az MTVA. Az pedig majd üzleti titok marad, hogy vajon kétszeres, négyszeres vagy százszoros áron.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,988lájkolóTetszik
1,568követőKövetés
13,647feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

A gulyás leves

Amikor a külföldről ideiglenesen hazánkba látogató látogatók azt kérdezik, hogy hol egyék meg a gulyást, akkor úrrá lesz rajtam a tanácstalanság.