A köztévé elveszítette a Vidi EL-meccseinek közvetítési jogát

A Vidi FC játékosai ünnepelnek, miután a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezõkörének visszavágóján 1-0-ra legyõzték a bolgár PFK Ludogorec Razgrad csapatát a felcsúti Pancho Arénában 2018. augusztus 1-jén (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Elaludtak a Kunigunda utcában, mit szól majd ehhez a csapat egyik legnagyobb szurkolója?

Hirdetés

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az AMC Networks International – Central and Northern Europe megállapodásának értelmében a 2018/19-es szezontól Magyarországon az Európa Liga mérkőzései közül az első választás közvetítési jogát a Sport TV szerezte meg – áll a sportcsatorna honlapjára feltett szűkszavú közleményben. Mindez praktikusan azt jelenti, hogy a nemzetközi kupasorozat minden játéknapján a Sport TV választhat elsőként, ami nyilvánvalóan a MOL Vidi FC-re fog esni. A sorozatban egyébként olyan patinás, nagy múltú csapatok vesznek részt, mint például az Arsenal, a Chelsea, a Milan, az Olympique Marseille vagy a Leverkusen. A csoportkör monacói sorsolását augusztus 31-én pénteken már élőben közvetíti a Sport1.

De hogy maradhatott le a 81 állami milliárdból működtetett köztévé a miniszterelnök úr kedvenc csapatának meccseiről? Hát ez akkora rejtély, amit elképzelni is nehéz. Nyilván az történt, hogy az MTVA-ban elhitték, hogy a Vidi a Bajnokok Ligája főtáblájára jut (annak közvetítési joga a csatornáé). A vb alatt ugyanis a horvátok kapcsán hallhattuk: mi is a Duna-menti futballkultúra részei vagyunk, vagyis ott a helye a magyar futballnak, ahová a vezető képzeli. Az élet azonban egyelőre nagyobb rendező, a Vidit legfeljebb a Mezőkövesd elleni rangadón, nem pedig a világsztárok ellen láthatja az köztelevízió nézője.

Illetve: nem lenne meglepetés, ha végül mégiscsak megszerezné a közvetítési jogot az MTVA. Az pedig majd üzleti titok marad, hogy vajon kétszeres, négyszeres vagy százszoros áron.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.