HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Babos és Fucs...

Babos és Fucsovics: Nem működünk együtt a szövetséggel

HIRDETÉS

Mindaddig nem adják nevüket a Magyar Tenisz Szövetség által fémjelzett eseményhez, amíg annak működésében nem történik jelentős változás – jelentette be Babos Tímea és Fucsovics Márton. A Facebookon megjelent közleményük szerint a vezetőségnek változtatnia kell a játékosokkal való viszonyán és jelenlegi szakmai koncepcióján is. „Nem tartunk igényt anyagi támogatásra a Szövetségtől” – fűzték hozzá.

HIRDETÉS

Bíznak benne, hogy az olimpiai kvalifikációs időszak kezdetéig tudják rendezni „ezt a nem éppen egészséges helyzetet.” Szűcs Lajos elnökkel pedig mediátor nélkül is szívesen beszélgetnek a magyar tenisz helyzetéről. A továbbiakban nem kívánnak az üggyel foglalkozni.

Fucsovics még augusztusban írt arról, hogy miközben az MTSZ vele reklámozza a magyar válogatott Davis-kupa összecsapását, addig játékosként nem kapja meg a szükséges támogatást. Mint a világranglista negyvenedik helyén lévő teniszező mondta, ha nem részesül a megfelelő feltételekben, ki is hagyja a Davis-kupát. Juhász Gábor sportigazgató reakciója minderre az volt, hogy ha nem jön haza, negyvenmilliós szerződését sodorja veszélybe. Babos mindehhez azt fűzte hozzá akkor, hogy ő hat éve törekszik hosszú távú, konstruktív viszonyt kialakítani a Magyar Tenisz Szövetséggel, eredményt mégsem ért el.

Az MTSZ viszont továbbra sem hátrált, és közleményben számolt be róla, hogy az elmúlt években mennyivel támogatta Fucsovics Márton felkészülését. A szövetség hozzáfűzte ráadásul, hogy Sávolt Attila edző pozíciót is szeretett volna a szervezetben, az viszont ezt nem látta indokoltnak. Kihozta az MTSZ azt is, hogy Babos Tímea „több mint 45 millió forint támogatást” kapott. A teniszezőnő erre úgy reagált, hogy ez évi 6,43 millió forint, amit többszörösen megkap „bármelyik NEK Akadémián pallérozódó, maximum közepes nemzetközi sikereket elérő játékos.” Eközben viszont hét év alatt 645 milliót költöttek edzői bérekre, utazásra, étkezésre, szállásra, felkészülésre, egészségügyi ellátásra – jegyezte meg. Sávolt pedig az MTI-vel azt közölte, hogy 2015 óta nettó 38 millió forintot kapott, a hetvenmillió pedig nem valós összeg.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,668lájkolóTetszik
2,804követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pártválasztás vagy népszavazás? Brexit, december 12.

A brexitvita magának a demokráciának a lényegéről és természetéről zajlik, s a legkevésbé sem közömbös, hogy a decemberi választás milyen válaszokat alapoz majd meg.