Kezdőlap Sport Sikeresen raj...

Sikeresen rajtolna Marco Rossi

Új sorozatban kezdi meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott, a Nemzetek Ligája első fordulójában a mieink szombaton Finnországban kezdenek. Most még mindenki derűs és optimista idehaza, a cél nem más, mint kijutni a 2020-as Európa-bajnokságra, amelynek egyik házigazdája Budapest, az új Puskás Ferenc Stadion lesz.

HIRDETÉS

Az UEFA a hét végén indítja el az európai válogatottak számára új sorozatát, a Nemzetek Ligáját, amelyből négy csapat az Eb-kvalifikációt is kivívhatja. Az NL-ben Európa 55 országának válogatottja négy külön ligában (A, B, C, D) méri majd össze tudását. Az A-ban a kontinens 12 legerősebb csapata kap helyet, a B-ben szintén ennyi a 13–24. pozícióból, míg a C (25–39.) – ahol mi is vagyunk – és a D (40–55) liga ennél bővebb létszámmal indul. Mi Görög-, Finn- és Észtország válogatottjával kerültünk egy csoportba, és a meccseket most ősszel le is tudjuk. A B, a C és a D liga csoportgyőztesei feljutnak a magasabb ligába, az A, a B és a C liga csoportvesztesei pedig visszaesnek az alacsonyabba.

Az NL 4 ligájának 16 csoportgyőztese 2020 márciusában egy playoff sorozatban küzdhet meg négy Eb-helyért. A hagyományos Eb-selejtezők 2019 novemberében befejeződnek, a kvalifikációs sorozat 10 csoportjában az első két helyezett már szerepelhet az Eb-n. Így ezek a csapatok már nem lépnek pályára a 2020. márciusi rájátszásban, helyettük – a kvalifikációról lemaradt csoportgyőztesek mellett – a legjobb második, harmadik, esetleg negyedik helyezettek kapnak lehetőséget a playoffban. A feltöltés során fontos szempont, hogy a csoportelsőként végzett csapatok nem kaphatnak a sajátjuknál magasabb ligából ellenfelet.

A magyar válogatott új szövetségi kapitánya, Marco Rossi már az első két meccsen győzelmet vár a mieinktől: előbb szombaton 18 órától Tamperében a finnek, majd kedden hazai pályán a görögök ellen is. Mint pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, vegyes érzelmei vannak bemutatkozásával kapcsolatban, izgatott, de ideges is, mivel egy nemzetet képviselni különleges dolog.

A szombati ellenfélről elmondta, több közelmúltbeli találkozóját elemezték a finn válogatottnak, amely vélhetően 4-4-2-es hadrendben áll majd fel. Szerinte az északiak a szó jó értelmében keményen és agresszívan kezdik majd az összecsapást. Hozzátette, felkészültek az ilyen jellegű futballra, és annak ellenére is önbizalommal kell játszaniuk, hogy vendégként lépnek pályára.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

23,351lájkolóTetszik
1,091követőKövetés
11,850feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Dolgoznék, de már nem kellek – Magyar Hang-ajánló

2019. évi harmadik számunk jelenik meg január 18-án, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek

A törzs matrónájából lesz a legkegyetlenebb maffiavezér

Kizsákmányolásról és kölcsönös meg nem értésről mesél Az átkelés madarai. A helyi hagyományok feladása mutatja a fokozatos erkölcsi romlást.

Törv. védve