Kezdőlap Sport Sikeresen raj...

Sikeresen rajtolna Marco Rossi

Új sorozatban kezdi meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott, a Nemzetek Ligája első fordulójában a mieink szombaton Finnországban kezdenek. Most még mindenki derűs és optimista idehaza, a cél nem más, mint kijutni a 2020-as Európa-bajnokságra, amelynek egyik házigazdája Budapest, az új Puskás Ferenc Stadion lesz.

HIRDETÉS

Az UEFA a hét végén indítja el az európai válogatottak számára új sorozatát, a Nemzetek Ligáját, amelyből négy csapat az Eb-kvalifikációt is kivívhatja. Az NL-ben Európa 55 országának válogatottja négy külön ligában (A, B, C, D) méri majd össze tudását. Az A-ban a kontinens 12 legerősebb csapata kap helyet, a B-ben szintén ennyi a 13–24. pozícióból, míg a C (25–39.) – ahol mi is vagyunk – és a D (40–55) liga ennél bővebb létszámmal indul. Mi Görög-, Finn- és Észtország válogatottjával kerültünk egy csoportba, és a meccseket most ősszel le is tudjuk. A B, a C és a D liga csoportgyőztesei feljutnak a magasabb ligába, az A, a B és a C liga csoportvesztesei pedig visszaesnek az alacsonyabba.

Az NL 4 ligájának 16 csoportgyőztese 2020 márciusában egy playoff sorozatban küzdhet meg négy Eb-helyért. A hagyományos Eb-selejtezők 2019 novemberében befejeződnek, a kvalifikációs sorozat 10 csoportjában az első két helyezett már szerepelhet az Eb-n. Így ezek a csapatok már nem lépnek pályára a 2020. márciusi rájátszásban, helyettük – a kvalifikációról lemaradt csoportgyőztesek mellett – a legjobb második, harmadik, esetleg negyedik helyezettek kapnak lehetőséget a playoffban. A feltöltés során fontos szempont, hogy a csoportelsőként végzett csapatok nem kaphatnak a sajátjuknál magasabb ligából ellenfelet.

A magyar válogatott új szövetségi kapitánya, Marco Rossi már az első két meccsen győzelmet vár a mieinktől: előbb szombaton 18 órától Tamperében a finnek, majd kedden hazai pályán a görögök ellen is. Mint pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, vegyes érzelmei vannak bemutatkozásával kapcsolatban, izgatott, de ideges is, mivel egy nemzetet képviselni különleges dolog.

A szombati ellenfélről elmondta, több közelmúltbeli találkozóját elemezték a finn válogatottnak, amely vélhetően 4-4-2-es hadrendben áll majd fel. Szerinte az északiak a szó jó értelmében keményen és agresszívan kezdik majd az összecsapást. Hozzátette, felkészültek az ilyen jellegű futballra, és annak ellenére is önbizalommal kell játszaniuk, hogy vendégként lépnek pályára.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,714lájkolóTetszik
1,844követőKövetés
14,590feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Már nincs demokrácia” – Magyar Hang-ajánló

Szél Bernadett-, Ungár Péter- és Szent-Iványi István-interjú, Karácsony Gergely-esszé, fehérvári vendégmunkások, belgrádi és bocskaikerti riport – és még sok más az 50. Magyar Hangban!

Kiemelt cikkek

Zavar támadt az ellenzéki összefogásban Pécsett

Mellár Tamás nem támogatja az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjét. Az általa vezetett egyesület többsége viszont nem ért egyet vele.