HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Kimi Raikköne...

Kimi Raikkönen az év végén elhagyja a Ferrarit!

HIRDETÉS

Amiről már egy ideje beszéltek a Formula-1 háza táján, az ma bekövetkezett: a Ferrari csapata egy sajtóközleményt adott ki a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene aláírásával, miszerint a 2018-as szezon végén Kimi Raikkönen távozik a csapattól. A Jégember sorsa ezzel eldőlni látszott, mindenki arra gondolt, hogy a két részben, nyolc szezont a maranellóiaknál töltő finn, aki kilenc futamot nyert az istállóval és továbbra is ő a csapat legutolsó világbajnoka a 2007-ben megnyert címével, 38 évesen visszavonul a versenyzéstől.

HIRDETÉS

Nos, a szurkolók legnagyobb örömére – akik egyébként aláírást gyűjtöttek kedvencük maradása érdekében, és ezt 80 ezren írták alá pár nap alatt – azonban még sem kell elbúcsúzniuk Kimitől, hiszen a finn két évre, 2020 végéig szerződést írt alá ahhoz a Sauberhez, ahol annak idején elkezdődött az F1-es pályafutása. Ezzel egyébként helyet cserél a Ferrarihoz érkező Charles Leclerc-kel, akit a sportág egyik legnagyobb tehetségének tartanak, tavaly hatalmas fölénnyel nyerte az F2-es bajnokságot, míg idén újoncként több futamon is pontszerzőként zárt.

Kimi Raikkönen 2001-ben Nick Heidfeld csapattársaként versenyzett az F1-es Saubernél (Forrás: Instagram)

Mindenesetre a Sauber – amelyik Ferrari-motorral versenyez – nagy örömmel jelentette be Raikkönen érkezését.

“Kimi Raikkönen leigazolása közelebb hoz minket a közeljövőre kitűzött céljainkhoz. Kimi kétségtelen tehetsége és tapasztalata egyrészt segíteni fog az autó fejlesztésében, másrészt pedig a csapatunk fejlődésében is. A Jégember hazatért” – mondta Fred Vasseur, a Sauber csapatfőnöke.

HIRDETÉS

Ezzel a helycserével újabb kirakós került a helyére a 2019-es pilótafelállást illetően.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,375lájkolóTetszik
2,271követőKövetés
16,110feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az ostromló – Magyar Hang-ajánló

Karácsony Gergely-, noÁr- és Tóth Krisztina-interjú. Élet falun. Elveszti-e Pécset a Fidesz? Péntektől keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A csodatini és a fényesedő magyar kard

Remekül zárult magyar szempontból a vívó-vb első napja. Férfi kardozóink mind a négyen felkerültek a 64-es főtáblára, a 16 éves Muhari Eszter pedig legyőzte a szám olimpiai bajnokát.