Kezdőlap Sport Titkolóznak a...

Titkolóznak a Vidi FC vezetői Lazovics távozásának okáról

Derült égből villámcsapásként érte a szurkolókat az a bejelentés, miszerint a MOL-Vidi FC szerb játékosa, Danko Lazovics arra hivatkozva kezdeményezte szerződése megszüntetését, hogy abbahagyja profi karrierjét. A 35 éves focista már az edzéseket sem látogatta ezen a héten, és az öltözőben is elmondta a többieknek a szándékait.

HIRDETÉS

Természetesen azonnal elindultak a találgatások, vajon mi okozta a szerb ilyen pálfordulását, ugyanis néhány napja még úgy nyilatkozott az UEFA-forgatócsoportja által elkészített hivatalos Európa Liga-magazin első adásában, hogy imádja a labdarúgást, és azt reméli, minél jobb formában segítheti csapatát az Európa Liga csoportkörében. A klubban történtekben járatos informátorunk szerint Lazovics nagyon megsértődött azon, hogy a botrányosan végződő Puskás Akadémia-Vidi FC bajnoki találkozó után a fehérvári öltözőben megjelenő tulajdonos, Garancsi István őt is megbüntette a balhé miatt. Lazovics egyébként ezúttal valóban nem játszott főszerepet szombaton a kialakult lökdösődésben, ám forrásunk elárulta, az öltözőben kialakult szerb-nem szerb ellentét már pattanásig feszült, és többek között ennek feloldása miatt kellett távoznia Varga Józsefnek – a felcsútiakhoz kerülő középpályás volt az egyik kirobbantója a szombati botránynak –, valamint ezért került átadólistára Sztefan Scsepovics. Utóbbi öccse, Marko a szombati bajnokin előbb kihagyott egy büntetőt a 98. percben, majd teljesen begőzölve üldözni kezdte a neki beszóló Vargát, miközben még a játékosokat csitító Benczés Miklóst, a felcsútiak edzőjét is fellökte.

Garancsi ezután ment be az öltözőbe, lehordta a csapat tagjait, majd ott azonnal megbüntette, elsősorban a szerb játékosokat. Mindenesetre a klub hallgat az okokról, egy meglehetősen rövid és semmitmondó közleményben reagált Lazovics döntésére.

„A hétfői nap folyamán Danko Lazovics formálisan is jelezte klubunk felé, hogy karrierjének befejezése miatt szerződésének megszüntetését kezdeményezi. A Mol Vidi FC a támadó kérését tiszteletben tartva ezt elfogadta. A következő napokban a szerződés megszüntetésének részleteit is rendezni fogja klubunk és a játékos” – olvasható a csapat honlapjára kitett szűkszavú közleményben.

Mindenesetre a nemcsak a színészkedéseivel, látványos reklamálásaival, hanem remek játékával és góljaival is a nézők figyelmét kiérdemlő Lazovics a lehető legrosszabb pillanatban hagyta cserben a csapatot, amelyik csütörtökön este héttől a fehérorosz BATE Boriszov ellen lép pályára az Európa Liga csoportkörében.

„Nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy így döntött, mert bőven tudott volna még olyan szinten teljesíteni, ami a csapat hasznára vált volna. magas szinten tudott volna játszani. Sokakban csak az marad meg, hogy a pályán sokszor idegesen viselkedik, de azt senki sem láthatta, hogy az öltözőben mennyit segített a társaknak, mekkora szerepe volt abban, hogy bajnokok lettünk és bejutottunk az EL csoportkörébe. Ismerem a döntésének okait, de nem az én feladatom ezt a nyilvánosság elé tárni. Ha az érdekelt majd úgy dönt, a napokban majd megosztja mindenkivel, miért is távozott” – jelentette ki a Vidi FC szerdai sajtótájékoztatóján a csapat szerb vezetőedzője, Marko Nikolics, aki három klubnál is dolgozott együtt Lazoviccsal.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,714lájkolóTetszik
1,844követőKövetés
14,590feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Már nincs demokrácia” – Magyar Hang-ajánló

Szél Bernadett-, Ungár Péter- és Szent-Iványi István-interjú, Karácsony Gergely-esszé, fehérvári vendégmunkások, belgrádi és bocskaikerti riport – és még sok más az 50. Magyar Hangban!

Kiemelt cikkek

Zavar támadt az ellenzéki összefogásban Pécsett

Mellár Tamás nem támogatja az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjét. Az általa vezetett egyesület többsége viszont nem ért egyet vele.