Nemzetek Ligája: Jobbak voltunk, mint a görögök, mégis kikaptunk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy az várható volt, újoncot avatott Athénben a magyar labdarúgó-válogatott. A közelmúltban honosított német Willi Orban már Orbán Williként lépett pályára Görögország ellen a Nemzetek Ligájában. A Bundesliga első osztályában szereplő RB Leipzig csapatkapitánya volt a középhátvédünk az Olimpiai Stadionban. És bár magyarul még nem beszél a 25 éves futballista, a pályán már elsőre jól megértette magát a társakkal. Sokat nyertünk vele, s kezdetben volt is dolga rendesen, mert a hazaiak az első hat-hét percben nekünk rontottak.

Komoly helyzetük ugyan nem volt, de nyomtak. Aztán a mieink is bemelegedtek tíz perc után, rákapcsoltak, s átvették az irányítást. Sajnos veszélyes gólhelyzetünk nekünk sem volt az első félidőben. Talán csak Varga Roland szabadrúgásánál sóhajtottunk fel, a Fradi középpályása nem is lőtt rosszul balról, a hosszú felsőt vette célba jobbal, és jól csapódott lefelé a labda, ám centikkel a kapu fölé szállt. A szünetre 0–0-val vonult a Rossi-csapat, ami reális, mert semmivel sem volt rosszabb a házigazdáknál.

Tétmeccsen két éve Rigában, Lettország ellen nyert legutóbb a magyar csapat. Az első játékrészben látottak alapján reménykedhettünk, hogy a válogatott végre megszerzi első győzelmét Görögországban. És már majdnem a második félidő elején összejött a vezetés, Bese jobb oldali beadását Szalai fejelte kapura, de ő is centiket tévedett, Barkas kapus csak nézte, ahogy mellé száll a labda. Jobban játszottunk és többet támadtunk, mint a görögök, ám a semmiből mégis ők szereztek vezetést. A 65. percben egy bal oldali beadásból Mitroglu fejelt Orbán mellől közelről Gulácsi kapujába (1–0).

A hazaiakat innentől semmi más nem érdekelte, mint minél messzebb tartani a labdát a kapujuktól, s ráülni az eredményre. Az utóbbi végül is sikerült, újabb gólt már nem láthattunk.

Görögország úgy nyert, hogy azt nem érdemelte meg. Ebből következik, hogy mi meg úgy kaptunk ki, hogy nem voltunk rosszabbak, sőt inkább jobbak az ellenfélnél, nekünk állt ez a mérkőzés. Marco Rossi szövetségi kapitány jól felkészítette a válogatottat, ám most nem velünk volt a szerencse, a döntetlen sokkal igazságosabb eredmény lett volna.

A csoport másik találkozóján Finnország 1–0-ra győzött Észtországban. Számunkra a vereség után ez volt a legrosszabb forgatókönyv pénteken. Elég nehéz lesz a folytatás számunkra a Nemzetek Ligájában, a jövő héten Észtországban játszunk.

 

Nemzetek Ligája, C osztály, 2. csoport, 3. forduló:

Görögország–Magyarország: 1–0 (0–0)

Athén, Spiros Louis Olimpiai Stadion, 7000 néző, vezette: Skibbe (német)

Görögország: Barkas – Bakakis, Sokratis, Manolas, Tsimikas – Zecam, Kourbelis (Tziolis, 46.), Bakasetas, Fourtounis, Pelkas (Chrisztodulopulosz, 84.) – Mitroglou (Buhalakisz, 94.)

Magyarország: Gulácsi – Bese (Németh K., 75.), Orbán, Kádár, Fiola – Nagy Á., Kleinheisler, Kalmár (Kovács I., 55.) – Varga R. (Nagy D., 68.), Sallai – Szalai

Gólszerző: Mitroglu (65.)