A Nemzetek Ligáját már elbuktuk, nem tudtuk legyőzni az észteket

Lovrencsics Gergő az Észtország elleni válogatott mérkőzésen 2018. október 15-én (Fotó: Facebook/MLSZ) Lovrencsics Gergő az Észtország elleni válogatott mérkőzésen 2018. október 15-én (Fotó: Facebook/MLSZ)

A Nemzetek Ligájában a magyar labdarúgó-válogatott két vereség (idegenben a finn és a görög csapat ellen) és egy győzelem (itthon a görög ellen) után lépett pályára Észtország ellen. A tét gyakorlatilag az volt, hogy ha kikap a Rossi-féle válogatott, akkor kiszáll a továbbjutásért folytatott csatából. Ennek speciel a 2020-as Európa-bajnokság szempontjából van nem kevés jelentősége, mert az Eb-selejtező mellett a Nemzetek Ligájából is ki lehet jutni a kontinensbajnokságra. Aminek – nem mellékszál – többedmagunkkal társrendezői vagyunk, a csoportmeccsek helyszíne az addigra felépült új Puskás-stadion lesz.

Hirdetés

Szóval az észt–magyaron húsz perc kellett ahhoz, hogy a hazaiak megszerezzék első góljukat a sorozatban: Henri Anier a védők mögé passzolt, és Kádárt simán megelőzve Siim Luts betalált (1-0). Elég mákos góllal három perc múltán egál lett, egy továbbcsorgott labdára Nagy Dominik startolt rá és estében a bal alsóba lőtt (1-1). A második félidőben az 50. válogatottságát ünneplő Szalai góllal is ünnepelhetett, a visszafejelt labdát a magyar kapitány mellre vette az ötösön, átemelte a feje fölött, majd a kapuba lőtt (1-2). Az őrült meccsen újra az észtek jöttek, és nekik is mázlijuk volt: egy beadás úgy pattant meg Pátkai Mátén, hogy az Gulácsi Péter feje fölött pont a kapuba hullott (öngól, 2-2).

És még messze nem volt vége: egy indításnál Kádár és Gulácsi egymásra várt, az eredmény: Anier révén már megint az észtek vezettek (3-2). Az óvodás gól után Szalai jött, fejelt egyet, így ikszre mentette a partit (3-3).

A pontvesztés gyakorlatilag megpecsételte a magyar válogatott lehetőségeit, innen már nem fog kijutni az Eb-re. A selejtezőből tán még nehezebb lesz.

Nemzetek Ligája, 4. forduló
Észtország – Magyarország 3-3 (1-1)

Tallinn. A. Le Coq Aréna, j.v.: Halis Özkahya (török)
Észtország: Aksalu (Lepmets 43.) – Teniste, Baranov, Mets, Tamm, Pikk – Luts, Antonov, Vassiljev, Ojamaa – Anier. Szövetségi kapitány: Martin Reim.
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics (Bese 80.), Orbán, Kádár, Baráth – Nagy Á. – Nagy D. (Eppel 75.), Kleinheisler (Pátkai 68.), Kovács I., Sallai – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólok: Luts 20., Pátkai 70. (öngól), Anier 80. ill. Nagy D. 23., Szalai 54., 81.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.