Marco Rossi: Nem vagyok varázsló

Szalai Ádám két gólt szerzett a háromból, de ez sem volt elég a győzelemhez (Fotó: Facebook/MLSZ) Szalai Ádám két gólt szerzett a háromból, de ez sem volt elég a győzelemhez (Fotó: Facebook/MLSZ)

Nem titkolja csalódottságát a magyar labdarúgó-válogatott, Rossi szerint övé a felelősség, míg Nagy Ádám elismerte, maguknak köszönhetik az észtek elleni 3-3-at, ami azt jelenti, hogy a Nemzetek Ligája-csoportból már nem juthat a következő körbe a nemzeti csapat.

Hirdetés

„Három nappal ezelőtt remek védekezéssel játszottunk a görögök ellen, ezúttal viszont három gólt kaptunk az észt együttestől, ami elsőre nehezen érthető – értékelte az MTI helyszíni tudósítójának Marco Rossi a meccset. – Második átgondolásra azonban az edzőé a felelősség, és én vállalom ezt. A fő probléma a védők közötti távolság volt. Az, amit gyakoroltunk, lényegesen különbözik attól, amit ma láttam a pályán. Eszerint a játékosok nem voltak elég felkészültek, vagy nem koncentráltak úgy, ahogy kellett volna. Magasan ma teljesített legrosszabbul a védelem az eddigi mérkőzéseink alatt”.

Rossi szerint elöl biztató jeleket látott, hátul viszont túl sok volt a hiba. Úgy vélte, ez az ő felelőssége, mivel neki kell megszerveznie a védekezést, ez az első három fordulóban sikerült is, hétfőn azonban nem. Pozitívumként hangsúlyozta, játékosai megfelelően reagáltak arra, hogy hátrányba kerültek, nem rogytak meg a nyomás alatt, az utolsó pillanatig küzdöttek.

A Nemzetek Ligáját már elbuktuk, nem tudtuk legyőzni az észteket – Magyar Hang

Hiába lőtt idegenben hármat a magyar válogatott, csak ikszelt Észtországban. Hogy lesz ebből Eb-szereplés?

– „Nem akarok az egyéni hibákról beszélni, nem fogok senkit hibáztatni. Nem vagyok varázsló, sokszor megkérdezem magamtól, én vagyok-e a legmegfelelőbb személy erre a posztra?” Leszögezte, a következő két találkozót annak ellenére is meg akarják nyerni, hogy már nincs esélyük az első hely elérésére.

Nagy Ádám szerint saját magának köszönhetik a tallinni döntetlent „Nagyon más nem is lehet ilyenkor az emberben, mint csalódottság és keserűség. De saját magunknak köszönhetjük, nem lehet szerencséről vagy szerencsétlenségről beszélni” – fogalmazott a középpályás, aki megjegyezte: három kapott góllal csak nagyon ritkán lehet nyerni.

– Mind a három pillanatnyi dekoncentráltságból, fókuszvesztésből adódott, ezt nemzetközi szinten megbüntetik, még akkor is, ha nem a spanyolok ellen játszik egy csapat. Talán még látszik, hogy sok a hozzám hasonlóan nemzetközi szinten rutintalan játékos. Közülünk kevesen játszanak folyamatosan nemzetközi kupákban, márpedig ezek a tapasztalatok nagyon sokat számítanak. Kiütközik a rutintalanság, ez az oka az ilyen buta bekapott góloknak – mondta Nagy Ádám.

Az első magyar gólt Nagy Dominik lőtte, aminek nagyon örült, mert ez volt az első, amelyet a válogatott színeiben lőtt. – Egy hosszú labdára sikerült lecsapnom, eltoltam a védők mellett, és esés közben elrúgtam – mesélt góljáról, egyúttal megerősítette: nagyon csalódottak a végeredmény miatt.

Hirdetés

A válogatott november 15-én az észteket fogadja a Groupama Arénában, majd három nappal később ugyanott a finnek ellen zárja a C osztály 2. csoportjának küzdelmeit.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.