HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Erdei Zsolt: ...

Erdei Zsolt: Eszemben sincs másra tolni a felelősséget

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nemrég derült ki, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) az ifjúsági ökölvívó-világbajnokság megrendezését követően csődveszélyes helyzetbe került. Úgy túlköltekezte magát a MÖSZ, hogy jelenleg 342 millió forint a hiánya, és az alkalmazottak még a fizetésüket sem kapják meg. Alig maradt valami a kasszában, a vizsgálat elkezdődött, ugyanakkor az elnökségben megindult az erjedés: egy elnökségi tag már benyújtotta a lemondását. A magyar kormány április 25-i határozatában rendezési jogdíj címen 200 ezer svájci frankot, valamint 233 081 980 forint rendezési költség fedezetet biztosított a szövetségnek az augusztus 20-31. közötti ifjúsági ökölvívó-világbajnokságra. Ehhez jött a nemzetközi szövetségtől kapott, minden résztvevő után járó napidíj. Nos, ebből a hatalmas összegből lett aztán a 342 millió forintos hiány. Felvetődik a jelenlegi elnök, Erdei Zsolt szerepe.

HIRDETÉS

„A valós hiányunk 342 millió forint. Az is tény, hogy az államtól a fenti összegeket a MÖSZ megkapta nyáron. A résztvevők összes napi költségét viszont meg kellett előlegeznünk, ez az összeg megközelítőleg 270 millió forint volt, amelyet az állami támogatásból és a szövetség kasszájában lévő, mobilizálható tőkéből fizettünk ki. Miután több mint száz ifjú bokszolóval kevesebben jöttek el a vb-re, mint amennyien előre jelezték, így a visszamondások után nem kaptuk meg a napidíjak egy részét. Hogy ez pontosan mekkora ráfizetés volt, azt a vizsgálat fogja kideríteni” – állította lapunknak adott exkluzív interjújában Erdei Zsolt.

A MÖSZ elnöke többek között arról is beszélt, hogy a sajtóban megjelentekkel ellentétben Győrtől sosem kaptak ingyenes ajánlatot az aréna használatára, és a tárgyalások megrekedését követően a márciusi elnökségi ülésen Balogh Sándor elnökségi tag felajánlotta a Duna Arénát, amit egyhangúlag elfogadtak. Állítása szerint csak két új ringet vásároltak, azt is a nemzetközi szövetség (AIBA) nyomására, ugyanakkor nem tagadta, októberig tényleg nem volt elnökségi ülés.

Hogyan vesztette el Borkai Zsolt Orbán Viktor bizalmát? – Magyar Hang

Az olimpiai bajnokból lett sportvezető kicsivel több mint egy éve ugyanúgy járt, mint azok, akik ellent mertek mondani a miniszterelnöknek.

HIRDETÉS

„Én a ringből jöttem, és noha sokat tanultam az elmúlt időben, de még mindig vannak olyan dolgok, amivel nem vagyok tisztában. Ettől függetlenül eszemben sincs másra tolni ez ügyben a felelősséget. Legfeljebb több segítséget vártam volna az illetékesektől” – mondta Erdei, aki hozzátette, a Valtonnal nem volt szerződésük, míg a TOP Sport Media Kft, mely a szövetségi kommunikációs vezető, Kendi Ágnes Hana és élettársa, Lukács Adorján tulajdona, nem a sajtóban megjelent 120, hanem bruttó 92,7 millió forintot kapott a hang és fénytechnikáért, valamint a közvetítésért és az AIBA által előírt imázsfilm elkészítéséért. Ez nem került kifizetésre.

„Egyedül a főtitkár és én láttuk az ajánlatokat, és mi is döntöttünk, abszolút a költséghatékonyság alapján” – fogalmazott a MÖSZ elnöke, aki elismerte, eredetileg egyébként Győrre tervezték a költségvetést, ráadásul szeptember végi időpontra. – „Ez egyrészt átalakult Duna Arénává, illetve augusztus végére, ami még a főszezonhoz tartozik. Ezzel szállt el minden.”

További részleteket a Magyar Hang október 19-én megjelenő 23. számában olvashatnak! Többek között azt is megtudhatják a teljes cikkből, hogy Erdei Zsolt miért nem hívott össze elnökségi ülést? 

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 23. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,238lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Alternatív országgyűlést hozna létre Vona Gábor

Eljött az idő arra, hogy az ellenzék létrehozzon egy árnyékországgyűlést. Erről Vona Gábor beszélt az ATV „A nap híre" ...