Európa-liga: bravúros Vidi-győzelem Szalonikiben

Európa-liga: bravúros Vidi-győzelem Szalonikiben

A gólszerzõ székesfehérvári Huszti Szabolcs (k) a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott PAOK - Vidi FC mérkõzésen a szaloniki PAOK stadionban 2018. október 25-én (MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Taktikus, fegyelmezett és eredményes játékkal a Vidi idegenben 2–0-ra legyőzte a PAOK Szalonikit az Európa-liga csoportkörének 3. fordulójában.

A Vidi-játékosok a meccs előtt azt nyilatkozták, hogy a PAOK erősebb ellenfél, mint az az AEK Athén, amely elütötte a Bajnokok Ligája-szerepléstől a magyar bajnokot. Az eddigi Európa-liga-eredmények alapján nem alaptalanul gondolták így a székesfehérvári futballisták. Az elmúlt nyolc évben hatszor ott voltak az El csoportkörében. Az idén a fekete sasok az első fordulóban csak 1–0-ra kaptak ki otthon a Chelsea-től, míg a BATE-t idegenben simán verték 4–1-re.

Bármit is tudnak a görögök, ezen a meccsen semmit sem mutattak abból. A Vidi játékán ugyanakkor nem látszott a megilletődöttség csütörtök este Szalonikiben. Sőt a fehérváriak már a meccs elején vezetést szereztek. A 12. percben egy bedobás után Nego küzdött a labdáért, megelőzte az elbambuló görög védőt, a visszapasszát pedig Huszti pöckölte a kapuba (0–1). A félidő közepére átvette az irányítást a PAOK, de a 75 százalékos labdabirtoklás semmit sem ért, helyzetük sem volt a hazaiaknak. A Vidinek azonban százszázalékos volt a helyzetkihasználása, ugyanis a szünet előtt újabb vendéggólnak örülhettünk. Egy szöglet után Huszti bal oldali beadására Stopira érkezett tökéletes ütembe, s 3 méterről, Léo Matost megelőzve a kapuba fejelt (0–2).

Tulajdonképpen a második félidő is a fehérváriak szája íze szerint alakult. A Vidi fegyelmezetten játszott és több kontrát is vezetett a sokat hibázó görögök ellen. A 75. percig kellett várni az első veszélyes PAOK-helyzetre. A bal oldali szabadrúgás után Varela az ötösről, bevetődve a jobb alsó mellé lőtt. Ebben a játékrészben is többet volt a labda a hazaiaknál, de a játékuk nagyjából annyiból állt, hogy jobbról vagy balról beíveltek a 16-osra, aminek semmi eredménye nem volt. A fehérváriak mesterien védekeztek. A félidő ziccerét ráadásul Hodzic hagyta ki, aki Kovács kiugratásából egyedül nyargalhatott kapu felé, ám a háló helyett Paszhalakiszba lőtte a labdát.

De ez is belefért ezen a napon. A Vidi nagyon fegyelmezetten, szervezetten, taktikusan, no és eredményesen játszott csütörtök este. A magyar bajnok megérdemelten nyert két góllal Szalonikiben a PAOK ellen, s ezzel megszerezte első győzelmét a csoportjában. Ez a siker egyben azt is jelenti, hogy a fehérváriak még bátran álmodozhatnak a továbbjutásról a csoportból.

Európa-liga, csoportkör, 3. forduló, L-csoport

PAOK–MOL Vidi FC 0–2 (0–2)

Szaloniki, Toumba Stadion, 22 000 néző, jv.: Aranovszkij (ukrán)

PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, Varela, José Crespo, Tosca – Sakhov (Prijovics, 52.), Pelkasz, Canas – Limniosz, el-Kaddouri – Karelisz (Bieseswar, 66.)

Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Nego, Vinícius, Stopira – Pátkai, Hadzic, Milanov (Nikolov, 79.) – M. Scepovic (Hodzic, 65.), Huszti (Kovács I., 71.)

Gólszerzők: Huszti (12.), Stopira (45.)

A csoport másik meccsén: Chelsea–BATE Bariszav 3–1

Az L-csoport állása:

1. Chelsea 3 3 0 0 5:1 9

2. PAOK 3 1 0 2 4:4 3

3. MOL Vidi FC 3 1 0 2 2:3 3

4. BATE 3 1 0 2 4:7 3