HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Dupla avatás ...

Dupla avatás Dunaszerdahelyen, Orbán Viktort ezúttal sem lehet megközelíteni

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ünnepélyes keretek között adták át a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub akadémiáját, a Mol Football Academyt. És sajnos, ahogy immár megszokottá vált, ahol megjelenik Orbán Viktor miniszterelnök, ott kizárólag a kiválasztott média lehet jelen.

Már az meglepetést keltett, hogy ezúttal meghívták lapunkat Dunaszerdahelyre, ahol pénteken adták át hivatalosan a DAC akadémiáját. Amikor megérkeztünk a csodás, főleg magyarok lakta településre, a város lakói készséggel magyarázták el számunkra, hol is kell keresnünk Szlovákia legnagyobb utánpótlás futballintézményét, a Mol Football Academyt, ahol 300 fiatal játékos tehetséggondozása zajlik 32 edző bevonásával 14 korosztályos csapatban.

Amint azt Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa elmondta, amikor 3 és fél esztendővel ezelőtt nekikezdtek az építkezésnek, már akkor az volt a céljuk, hogy a régió egyik legmagasabban jegyzett nevelőközpontja váljon belőle.

„Nelson Mandela szavait idézném, miszerint, mindenki lehetetlennek vélte ezt, amíg valaki meg nem csinálta. Mára valósággá vált, és az akadémia 14 millió eurós költséggel immár a klub labdarúgóinak a rendelkezésére áll. Nem titok, a fenti összegből a klub majdnem a felét tudta előteremteni, hiszen 3 millió euró a klub betétjéről, míg a másik hárommillió euró pedig bankhitelből lett előteremtve. A Szlovák Labdarúgó Szövetség 500 ezer euróval támogatta az akadémia létrehozását, míg az anyaországból az MLSZ 2,1 milliárd, míg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 300 millió forinttal segített minket“ – mondta el lapunknak Világi Oszkár.

Világi Oszkár (középen) (Fotó: Magyar Hang)
Világi Oszkár (középen) (Fotó: Magyar Hang)

A volt cukorgyár helyén 18 hektáron található komplexum területén tíz reguláris méretű és három speciális pálya – homokos pálya, kisméretű műfüves pálya és a kondicionális képességek fejlesztésére szolgáló pálya – található, továbbá rövid- és hosszútávú futópálya, szabadtéri fitnesz, két 400-400 fő befogadására alkalmas lelátó öltözőkkel, valamint több kiszolgáló egységet tartalmazó épület (öltözők, orvosi szoba, edzői és játékvezetői öltözők, fitneszterem, irodák, szertár) és az ahhoz tartozó parkolók találhatóak. A tíz reguláris méretű pályából három műfüves és a hét füvesből kettő fűthető. A pályák összterülete 10 hektár. Az összes épület alapterülete közel egy hektár (8000 négyzetméter), a járdáké és utaké 25 000 négyzetméter, a kinti fitnesz 3000 m2.

„Immár adott tehát az infrastrukturális köret, amit a DAC tölt meg szellemiséggel. A játékosok, az edzők, a klub alkalmazottai és a szurkolók. Ők teszik a DAC-ot erőssé. Az akadémia építésének befejezése egy nagyon fontos lépés volt ahhoz, hogy Dunaszerdahely az utánpótlás-képzés bástyája legyen, az itt felnövő gyermekek a DAC-ot erősítsék, és az ő segítségükkel is a klub Szlovákia és Európa focivilágának szerves része legyen” – hangsúlyozta Világi Oszkár, aki hozzátette, az a céljuk, hogy olyan akadémiát hozzanak létre, mely a hazai és a környező országok tehetséges labdarúgóit összefogva magasan kiemelkedik a hasonló intézmények sorából.

HIRDETÉS

Már-már azt hittük, hogy ezúttal nem teszi tiszteletét Orbán Viktor a dunaszerdahelyi eseményen, ám kiderült, lesz egy másik, már szinte nem földi halandóknak rendezett avatás is, amelyen kizárólag a 300 futballpalánta, valamint a magyar miniszterelnök, és a szerencsés kiválasztottak vehetnek részt. Az előkészületekből leolvashattuk, hogy többek között Garancsi István részére is foglaltak széket a kormányfői beszéd időtartamára. Annyit sikerült megtudni, hogy Orbán Viktor valamivel fél négy után lép majd a mikrofonhoz, melyet a magyar média részéről csak a közmédia, valamint a Nemzeti Sport tudósítója hallgathat meg élőben. Még a Magyar Idők munkatársát is kizárták.

Nagyon nagy kár, hogy egy ilyen, a magyarságtudatot valóban erősítő eseményből is sikerül politikai széthúzást, a sajtó egy részének kirekesztését csinálni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,671lájkolóTetszik
3,776követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek