HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Orbán Viktor:...

Orbán Viktor: Örüljünk, hogy képesek vagyunk közösen alkotni

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Adjunk hálát a Jóistennek, hogy olyan időkben lehetünk most alkotó korunk teljében, amikor nem bajokat kell elhárítani, hanem alkotni és építeni lehet. És örüljünk, hogy a határon túli és az otthoni magyarok egymásra találtak és képesek vagyunk közösen alkotni a határon túl is – kezdte Orbán Viktor beszédét a DAC 1904 futballklub akadémiájának átadásakor pénteken.

Mint megírtuk, délelőtt már megtörtént a Mol Football Academy felavatása, amelyre a Magyar Hang munkatársa is meghívást kapott. A délutáni programra, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott, azonban már csak a közmédiát és az MTI-t várták. Kollégánknak ennek ellenére sikerült bejutnia, videót is készített.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Magyar Hang – A Túlélő Magazin

Sikerült bejutni. Orbán Viktor beszéde Dunaszerdahelyen, a DAC 1904 futballklub akadémiájának megnyitóján.

Minden jövőépítő nagy vállalkozáshoz kell gazdasági és politikai stabilitás. A DAC mögött megtalálhatjuk mind a kettőt – mondta a kormányfő. Hozzátette: a csallóközi emberek futballszeretete pedig már azelőtt adva volt, hogy a „közös nagy vállalkozásába belekezdtünk volna”.

HIRDETÉS

A miniszterelnök szerint egész Európa jövője azon múlik, hogy össze tudunk-e fogni azért, hogy egészséges gyerekeket neveljünk.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a most átadott akadémia a magyar és a szlovák fél közös támogatásával valósult meg, közös akarat és elhatározás eredménye a komplexum, aminek külön értéket ad, hogy nemrég még a széthúzás volt a meghatározó a Kárpát-medencében.

Dupla avatás Dunaszerdahelyen, Orbán Viktort ezúttal sem lehet megközelíteni – Magyar Hang

Ünnepélyes keretek között adták át a DAC 1904 futballklub akadémiáját, a Mol Football Academyt. Majd jött a zárt körű avatás.

HIRDETÉS

Ma már mindenki látja, hogy összefogással és egymás támogatásával békésebb és jobb életet tudnak biztosítani állampolgáraiknak a közép-európai országok – mondta. Szerinte ezért fontos, hogy Magyarország és Szlovákia a politikai és gazdasági kapcsolatokon túl példaértékűen együttműködik a sport területén is, ami kiváló kapocs a két ország között.

A sport egy nyelv, a mi közös nyelvünk, itt egyesül a harci szellem, a közösségi érzés és a tisztelet kultúrája. Hozzátette: a sport megtanítja a gyerekeknek az alázatot, a másik megbecsülését, a közösség fontosságát, a hűséget és a lojalitást.

Miért magyar közpénzből kell a szerbeknek újra a csúcsra jutni? – Magyar Hang

Dől a pénz a határon túli futballba, és minő csoda, természetesen azok a klubok járnak jól elsősorban, amelyek kapcsolatban vannak a felcsúti akadémiával, vagy valamilyen formában Mészáros Lőrinccel.

Orbán Viktor hozzátette: meggyőződése, hogy a sport az európai civilizáció egyik legfontosabb építőköve. Az akadémiát megvalósító összefogás pedig az egész régió sikere.

A kormányfő közölte: jelenleg Munkácson, Sepsiszentgyörgyön, Eszéken és Lendván is akadémiai fejlesztések zajlanak, a Felvidéken pedig Révkomáromban és Rimaszombaton. De más sportakadémiákat is támogatnak, mert ezen intézmények mindegyike egy erőközpont, amely az egész régióra kisugározza jótékony hatását – magyarázta. Hozzáfűzte: az akadémiákon felnevelt sportolókra az egész nemzet büszkén tekint.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,914lájkolóTetszik
3,627követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Három balatoni település kapott kikötőt a Baharttól

Balatonakali, Balatonkenese és Balatonudvari bizonyos feltételekkel 25 évre ingyenes használatba kapja a kikötőket.