Szépen búcsúzott a Vidi az Európa-ligától

Szépen búcsúzott a Vidi az Európa-ligától

A székesfehérvári juhász Roland (j) a labdarúgó-Európa-liga L csoportjában játszott Vidi FC–Chelsea-mérkőzés után a Groupama Arénában 2018. december 13-án (Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mol Vidi FC egy remek meccsen, nagyot küzdve 2–2-es döntetlent játszott a Chelsea-vel, de az angol sztárcsapat mellett sajnos így is a Szalonikiben nyerő BATE Bariszav jutott tovább az Európa-liga L csoportjából.

Szépeket álmodni jó dolog, csak sajnos a képzelet sokszor nincs összhangban a valósággal. A labdarúgó Európa-liga utolsó csoportkörében, csütörtök este a Vidi a Chelsea-t fogadta a Groupama Arénában, és bizonyára sokan eljátszottak a gondolattal a meccs előtt, hogy milyen jó volna, ha a magyar bajnok az angol sztárcsapat mellett valahogy kivívná a továbbjutást. Ehhez persze a másik csoportmeccs, a PAOK–BATE ideális eredménye is kellett volna.

Az nem okozott meglepetést, hogy a londoniak még tartalékos összeállításban is erősebbek voltak a fehérváriaknál, leginkább ők irányítottak. Az első félidő derekára már 75 százalékos volt az angolok labdabirtoklási fölénye. Még fél óra sem telt el a meccsből, amikor Willian úgy vert be egy szabadrúgást 21 méterről, elcsavarva a sorfal felett Kovácsik kapujába, mintha edzésen lenne (0–1). De szerencsére nem sok időnk volt keseregni, mert két perccel később Huszti szögletéből Ampadu mesterien fejelt 4 méterről a saját kapujába (1–1). A félidei eredménnyel nem is volt baj, pontosabban a budapestivel, mert Szalonikiben már 3–0-ra vezetett a fehérorosz bajnok, így pedig bármennyire is verte volna meg a Vidi a Chelsea-t, akkor sem tudott volna a második helyen végezni.

A rózsaszínű álmaink tehát már a szünetre elszálltak, így csak a szép búcsú maradt a székesfehérváriaknak. És jól is alakult az állás, az 56. percben Milanov remek átadását Nego kapásból bombázta 6 méterről a kapuba (2–1). Gyönyörű gól volt, a meccs vagy talán a nap gólja. Innentől hatalmas offenzívába kezdtek az angolok, de megint csak szabadrúgásból tudtak betalálni. Negyedórával a vége előtt a világbajnok Giroud mesterien vágta a jobb felsőbe a labdát (2–2).

Sajnos a BATE 3–1-re nyert a PAOK ellen, így felesleges volt számolgatni, a Chelsea mellett a fehéroroszok folytathatják tavasszal az El-ben. A Vidinek azonban nincs miért szégyenkeznie, az egyetlen együttes volt, amely két gólt rúgott az angol sztárcsapatnak az Európa-ligában, és az egyetlen, amely döntetlent tudott játszani vele. És ez még úgy is bravúr, hogy az utolsó fordulóban nem a legerősebb összeállításban kezdett a Chelsea. A Vidi El-kalandjának ezzel vége, ám magyar csapat főtáblán még sosem szerzett ennyi pontot. Jár a taps, az elismerés a fehérváriaknak.

Európa-Liga, csoportkör, 6. forduló, L csoport
Vidi FC–Chelsea: 2–2 (1–1)
Budapest, Groupama Aréna, 22 000 néző, jv: Stavrev (macedón)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic (Pátkai, 85.), Nikolov – Huszti (Hodzic, 80.), Milanov (Kovács I., 80.) – M. Scsepovic
Chelsea: Caballero – Zappacosta, Christensen, Ampadu, Emerson – Berkley, Fábregas, Loftus-Cheek – Willian (Pedro, 55.), Morata (Giroud, 45.), Hudson-Odoi
Gólszerzők: Ampadu (32, öngól), Nego (56.), ill. Willian (30.), Giroud (75.)

Címkék: Európa-liga, foci, Vidi, Chelsea