HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Lassan elképe...

Lassan elképesztő méreteket ölt a makkabi játékok költségvetése

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Míg az előző házigazda, Berlin 1,4 milliárd forintnyi euróból rendezte meg az európai zsidóság „olimpiáját”, addig a budapesti költségek már meghaladják a 30 milliárdot is. Részletek a Magyar Hang 2019/1. számában megjelent cikkből!

HIRDETÉS

Lassan elképesztő méreteket ölt a Budapesten rendezendő 2019-es európai makkabi játékok (EMG) költségvetése. Legutóbb a december 23-ai Magyar Közlönyből az derült ki, hogy a magyar kormány újabb 2,8 milliárd forintot fordít az európai zsidó közösség nemzetközi sporteseménye, melyre július 29. és augusztus 7. között kerül sor. Hogy mindezt mivel indokolták? Nos, a hivatalos indoklás szerint a helyszínek megváltozása, az új helyszíneken való lebonyolítás, az összetettebb logisztikai feladatok megoldása szervezési többletköltségekkel jár. A kormány a rendezvényre korábban a költségvetésben több mint 30 milliárd forintot különített el, most ezt toldotta meg további, közel 3 milliárddal, pedig az eredeti tervekkel ellentétben mégsem építenek külön sportparkot a játékokra.

Jelenleg tehát ott tartunk, hogy új helyszín építése nélkül emelték tizenötszörösére az eredeti költségvetést, ráadásul a kormány lesöpörte asztalról azt a kezdeményezést is, amely helyzetbe hozta volna a vidék zsidóságát és a már álló vidéki sportlétesítményeket.

Atlétikai vb: újabb NER-biznisz lesz a példátlan sportdiplomáciai siker? | Magyar Hang

Ami siker a sportdiplomáciának és a kormányközeli üzleti köröknek, ráfizetés lehet az adófizetőknek.

„Rengeteg ötletünk van, köztük az is, hogy vidéki városok is bekapcsolódjanak, hiszen az autópálya-hálózat bővülésével egyre közelebb kerülnek a fővároshoz olyan központok, amelyek tökéletesen alkalmasak sportesemények és/vagy kulturális programok befogadására” – nyilatkozta még a kormány döntése előtt a Maccabi Vívó és Atlétikai Club (VAC) elnöke, Jusztin Ádám.

HIRDETÉS

A Maccabi VAC egyébként a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével, illetve az MTK-val együtt pályázott, ám mára egyértelműen az MTK, illetve a Deutsch család került előtérbe, mint a makkabi játékok fő szervezője. A kiviteli tervekről a szerződést a közbeszerzés után a Deutsch Tamás-féle MTK köti meg, a nyitó- és a záróünnepség az MTK stadionjában lesz, ráadásul a sportpark és a létesítmények valamikori elkészülése után az MTK lesz az ingatlanok vagyonkezelője. És akkor nézzük a Deutsch családnak mekkora a befolyása: Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője egyrészt az európai makkabi játékok védnöki testületének vezetője, másrészt az MTK elnöke. A nyáron rendezendő sporteseményt az az EMG 2019 Sport Kft. szervezi, amelynek Deutsch Péter az ügyvezetője, Deutsch Balázs a versenyigazgatója, valamint utóbbi barátnője, Szőke Fanni a logisztikáért felelős projekt koordinátora.

A Quaestor-károsultakon spórolt az állam az atlétikai vébére | Magyar Hang

Titkolózás, feljelentés, megszüntetett nyomozás és a Quaestor-kárvallottak eltűnt milliárdjai árnyékolják be a budapesti atlétikai világbajnokságot.

Deutsch Tamás és testvére, Péter azonban már túl is tekint a makkabi játékokon, mindketten feltűntek a 2023-as, budapesti atlétikai világbajnokság körül. Itt egyelőre a kiindulási rendezési költség 31,5 milliárd forint – legalábbis erre az összegre vállalt garanciát a kormány –, ám ez a pénz a 2017-es vizes-vb és a fent említett makkabiáda példájából kiindulva csak egy része lesz a végszámlának. Mindenesetre Deutsch Péter már körön belül van, hiszen ő volt a pályázati bizottság elnöke, és információink szerint testvérével együtt egyre nagyobb részt kívánnak maguknak a – kétségkívül nagy – lehetőségből. Már most arról szólnak a hírek, hogy komoly nézeteltérések vannak a Deutsch testvérek és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára között, többek között abban is, kik legyenek benne az atlétikai vb beruházásairól is döntő szervezőbizottságban.

A teljes cikket keresse a Magyar Hang január 4-én megjelent 2019/1. számában!

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/1. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,752lájkolóTetszik
2,954követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Igaza van Simonka Györgynek, korunk vértanújának

Távlatokban gondolkodó államférfiak kellenének, de nekünk per pillanat csak a „számok hozásában” érdekelt fideszeseink vannak. Akikről mindent elmond, hogy a választókerületükben zajló társadalmi és gazdasági folyamatok szempontjából majdnem mindegy, hogy a vádlottak padján ülnek, vagy a Parlamentben.