Kezdőlap Sport Az alapcélt s...

Az alapcélt sem érték el kéziseink

Kezdjük a legfontosabbal: a magyar férfi kézilabda-válogatottnak egyelőre nem sikerült kijutnia a 2020-as, tokiói olimpiai szereplésről döntő selejtezőre, miután 35-26-ra kikapott Norvégiától a német–dán közös rendezésű világbajnokság középdöntőjének zárófordulójában. Nagy Lászlóék ezzel ugyanis rosszabb gólkülönbségük miatt lemaradtak a csoport negyedik helyéről, így nem játszhatnak a selejtezőt érő 7. helyért. A világbajnok egyenesen Tokióba, míg a 2–7. helyezett csapatok az olimpiai selejtezőbe jutnak.

HIRDETÉS

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a válogatott nem volt képes bravúrokra – ellentétben a tavaly decemberi Eb-n szereplő női válogatottal –, és kizárólag a papírforma alapján nekünk álló találkozókon nyert, vagy például, mint az argentinok ellen, még ott sem. A „szép vereségek” kategóriát ugyanis a sport nem ismeri, ugyanúgy 0 pont jár érte, mint a csúfos kudarcokért.

Természetesen nem hallgathatjuk el azt sem, hogy elképesztő sérüléssorozat tizedelte meg a csapatot, a csoportmérkőzéseken – némi túlzással – azon kellett talán a legjobban izgulni, hogy egy adott találkozón ne sérüljenek meg túl sokan. Balogh Zsolt bokasérülésével kezdődött, aztán Bodó Richárd bokája fordult ki, Iman Dzsamali térdszalagszakadás miatt dőlt ki, Ancsin Gábor könyökét kellett kezelni, valamint Bánhidi Bence talpa is megfájdult. A fentiekből csak Balogh és Bodó tudott játszani a középdöntő mérkőzésein. Az sem mindennapi történet, hogy a már említett Balogh és Lékai Máté hazautazott a világbajnokságról, mert gyermekük született, majd az első géppel utaztak is vissza Dániába. Hogy ez az élmény mit is jelentett a számukra, arra ott van Lékai példája, aki a visszaérkezését követően a csapat legjobbja volt Tunézia ellen.

A magyar válogatott összesítésben a 10. helyen végzett, ami csak abban az esetben érhet kvalifikációt az olimpiai selejtezőre, ha a leendő Európa-bajnok, a leendő Pánamerikai játékok győztese, valamint az Afrika-bajnok is a mostani vb első kilenc helyezettje közül kerül ki. Az Eb-ről még úgyis kijuthatunk a selejtezőre, ha benne leszünk abban a legjobb két csapatban, amely még nem kvalifikálta magát.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/3. számában jelent meg, 2019. január 25-én.

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/4. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,651lájkolóTetszik
1,792követőKövetés
14,470feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szellemét a tűz nem égeté meg – Magyar Hang-ajánló

Látogatás 2019 roma hősénél és a keleméri bárányfarmon, interjú Ragályi Elemérrel, Böjte Csabával és Versegi Beáta coach-szerzetesnővel. Csütörtöktől itt a friss Magyar Hang!

Kiemelt cikkek

Kell-e félni a brexittől?

Az Európai Unió számára a britek kilépése nemcsak kihívás, hanem a mozgástér megnövekedésével esély is.

Tejfogak