HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Visszavonult ...

Visszavonult a teniszszövetség, lemondták a füves pályás tornát!

HIRDETÉS

Úgy tűnik, szépen lassan a teniszszövetségben is rájöttek arra, túlléptek néhány olyan határt, amit már a sportot stratégiai ágazattá tevő kormányzat sem tudott tolerálni. Már különböző vizsgálatok vannak a szervezet működésével kapcsolatban, míg legutóbb már az egykori és jelenlegi legjobb játékosok, valamint a kabinet által sem támogatott füves pályás női verseny megrendezése ügyében kellett visszalépnie az MTSZ-nek.

HIRDETÉS

A szövetség vezetői elnökségi ülést hívtak össze keddre a fenti ügyben, majd a mai napon azt a tájékoztatást adták, hogy már egy héttel az előtt, hogy az ellenvélemények megjelentek volna, felmondták a szövetség és a mallorcai WTA-torna jogtulajdonosa között kötött feltételes szerződést, amely a füves pályás Mallorca Open 2020-as magyarországi megrendezését szolgálta volna, és amely ugyanakkor sohasem lépett hatályba.

Ez a tényező nem befolyásolhatja hátrányosan az Emmi által támogatott salakpályás WTA-torna hazai megrendezését. Ugyanakkor kiemelték, hogy visszás helyzetet Márky Jenő jogtulajdonos okozta azzal, hogy úgy tett vállalást a kormány felé a salakpályás verseny Budapestre való visszahozataláról, hogy arra nemcsak semmilyen előzetes jóváhagyása nem volt az erről a végső döntést hozó nemzetközi szervezettől, azaz a WTA-tól, de még csak informálisan sem jelezte szándékát, ahogyan nem egyeztetett az MTSZ-szel sem.

A jogtulajdonos a verseny helyszínének módosítására vonatkozó január 15-i határidőt sem tartotta be, aminek következtében még jelenleg is Bukarest van megjelölve a WTA hivatalos versenynaptárban. Az MTSZ felhívja a figyelmet arra is, hogy tovább bonyolítja a helyzetet az, hogy Magyarországon 2019-ben már sikeresen megrendeztek egy WTA-tornát, a Hungarian Ladies Opent a BOK Csarnokban.

NAV-vizsgálat indult a teniszszövetség elnöke ellen | Magyar Hang

Információink szerint az adóhatóság már több embert meghallgatott tanúként az ügyben, így egyre biztosabb, hogy a legfelsőbb körökből adták meg Szűcs Lajos kilövési engedélyét.

Ahogy arról már korábban írtunk, a füves pályás torna megrendezése miatt jelenlegi és korábbi teniszezők – Temesvári Andrea, Babos Tímea, Kapros Anikó, Marosi Katalin, Sávolt Attila, Fucsovics Márton és Markovits László – azért írtak nyílt levelet, hogy az MTSZ lépjen vissza a Mallorca Open rendezésétől, hogy a kormány döntésének értelmében – februári kormányhatározat alapján – hosszú idő után visszakerülhet Budapestre a Márky Jenő által jogtulajdonolt salakpályás női torna.

Hétfőn Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jelezte a szövetségnek, három napjuk van arra, hogy a füves pályás torna rendezési szándékát visszavonják, mert a kormány a salakpályás magyarországi WTA-torna megrendezését támogatja.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,341lájkolóTetszik
2,004követőKövetés
15,248feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Be a pártba – Magyar Hang-ajánló

Gulyás Márton-, Döme Zsuzsanna-, Nényei Pál- és Krusovszky Dénes-interjú. Kórházból ukrán munkásszálló Újpesten? Egy Németországba költözött család története. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Rogán Antal luxusautókat bérelt

Darabja akár havi 500 ezer forintba is kerülhetett piaci áron. Az olcsóbb lízing helyett a drágább megoldást választották.