HIRDETÉS
Kezdőlap Sport A NER bekebel...

A NER bekebelezte a Honvédot is

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ahogy arról hetek óta írt a média – elsőnek a Nemzeti Sport szellőztette meg a hírt –, hétfőre biztossá vált: tulajdonost cserélt a Budapest Honvéd labdarúgócsapata, ugyanis a gárdát üzemeltető Honvéd Futball Club Kft. 100 százalékos üzletrészét megvásárolta a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt. Ezzel Puskás Ferenc, Bozsik József és Détári Lajos korábbi klubja is megérkezett a NER világába. A vételárról a felek nem nyilatkoznak, de korábban a volt tulajdonos, George F. Hemingway azt nyilatkozta a Digisport reggeli adásában, hogy egy 10 millió eurós vételár nagyon megfelelne számára. Az új tulajdonos nem más, mint az a Bozó Zoltán, aki fideszes politikusként egyrészt a déli határkerítést üzemelteti, másrészt polgármesterjelöltje volt a kormánypártnak Szentesen, igaz, a választók nem kértek belőle.

Mindenesetre az új tulajdonosok az utánpótlásképzés további fejlesztése mellett az európai kupaszereplést biztosító helyezés elérését tűzték ki célul úgy, hogy közben a klub kiegyensúlyozott és nyereséges gazdálkodása fennmaradjon. Noha ezt nem mondta ki eddig senki, de lassan érthetővé válik, miért is akart oly nehezen összejönni az új Bozsik Stadion építése. Ma már a régit bontják, és a jelenlegi költségvetés szerint 11,7 milliárd forintért fog az új modern aréna megépülni.

Ugyancsak a közelmúltban adták át a négymilliárd forintos állami támogatásból felújított Magyar Futball Akadémiát. Az új komplexum alig több mint egy kilométerre van a Honvéd otthonától, és egy erdei futópálya mellett hét szabványméretű, köztük két műfüves pályát is magába foglal, melyeket a klub korábbi klasszisairól – Puskás Ferencről, Budai II Lászlóról, Détári Lajosról, Kozma Mihályról, Bozsik Józsefről, Tichy Lajosról és Kocsis Sándorról – neveztek el. Van egy kispályákat magába foglaló nyolcadik nagy pálya, illetve a központi épületben található a konditerem, a játékosok pedig kétágyas szobákban lakhatnak. Nos, a fentiek immár a NER részét képezik, így a csapat besimult a trendbe, és Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedvencei is bekerültek a kedvezményezettek körébe.

Az új tulajdonos hétfő reggeli közleményében szinte minden volt és leendő főszereplő elmondhatta a véleményét.

HIRDETÉS

„Egyértelmű célunk, hogy a Magyar Futball Akadémia korszerűen felszerelt utánpótlásközpontjában még több fiatal magyar játékos tehetsége bontakozhasson ki, akik később a felnőtt csapatba felkerülve, nemzetközi szintű játékosokká váljanak. Ez a Honvéd és ez a magyar labdarúgás érdeke egyaránt” – hangsúlyozta a Metalcom Zrt. két meghatározó tulajdonosa, Bozó Zoltán és Mendelényi Dániel. Mindehhez annyit tett hozzá Makra Zsolt, a Metalcom csoporthoz tartozó vevő, a Reditus Equity Zrt. vezérigazgatója, hogy a szakmai sikerek fenntartása mellett ugyanolyan fontosnak tartják a klub anyagi stabilitásának megőrzését, piaci bevételeinek erősítését, hiszen hosszú távon csak így maradhat versenyben a bajnoki címért és az európai kupaszereplésért.

Az immár volt tulajdonos, George F. Hemingway 2006-ban vásárolta meg a kispesti klubot, mely azóta kétszer nyerte meg a Magyar Kupát, 2017-ben pedig bajnok lett, míg 2013-ban bronzérmet szerzett, mindkétszer a jelenlegi szövetségi kapitány, Marco Rossi irányításával. Hemingway a közlemény szerint kijelentette, két dologra büszke: az egyik, hogy stabil anyagi háttér mellett újra sikeres klub lett a Honvéd, illetve hogy az általuk létrehozott és irányított Magyar Futball Akadémia olyan szakmai munkát végez, hogy több, onnan kikerült játékos vált a jelenlegi NB I meghatározó futballistájává.

Ezzel a jelenlegi NB I-ben szereplő fővárosi csapatok közül már csak az Újpest nem tartozik a NER-hez. Hogy meddig, az kérdéses, hiszen a lila-fehér klub Magyar Nemzet által megszólaltatott belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet nem titkolta, 20 millió euróért megválna a tulajdonjogától. Nem fogják elhinni kedves olvasóink, de állítólag máris van egy érdeklődő: Garancsi István. Hogy majd zavarja-e a hazai futballvezetőket, hogy ugyanő a Vidi FC-nek is a tulajdonosa, majd kiderül, de már most szárnyra keltek olyan hírek, hogy a Market Zrt. tulajdonosát majd a MOL Zrt. váltja fel, és ezzel kapcsolatban az osztrák Red Bull szerepvállalásának mintáját emlegetik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,734lájkolóTetszik
3,482követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Eperidők

Minden fontosnak meg kell, hogy legyen a ciklikussága. Az epernek, a dinnyének, a hónapos reteknek, a hagymaszárnak, az újkrumplinak, a káposztának.