HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Negyedik lett...

Negyedik lett a Sopron az Euroligában

HIRDETÉS

Noha mindenki abban bízott, hogy a Jekatyerinburgtól elszenvedett vereség után majd a bronzérmet megszerzi a hazai rendezésű női kosárlabda Euroliga Final Four-jának vasárnapi helyosztóján a Sopron, ám végül 11 ponttal, 64-53-ra alulmaradt az USK Praha gárdájával szemben.

HIRDETÉS

És Sopron kosárlabdát szerető része vasárnap délután újfent elindult a Novomatic Aréna felé. Ebben az árokásós világban szinte felüdülésnek tűnt, hogy a zöld-sárgába öltözött emberek mindegyike egyetértett abban: a Sopron volt már negyedik (2009 – Salamanca), volt már második (2018 – Sopron), akkor most jöhet a bronzérem. „Bármennyire tiszteljük a prágaiak edzőjét, Natalia Hejkovát, most megismeri majd, milyen vereséggel távozni a csapatával a hűség városából” – mondta egy korsó sört kortyolgató drukker.

Hát igen, az idősebbek még emlékeznek az USK Praha vezetőedzőjére, aki 2003 és 2006 között a soproniakat irányította, méghozzá sikeresen. Természetesen nem felejtette el ezeket az éveket Székely Norbert, a női kosárválogatott szövetségi kapitánya sem, aki annak idején előbb a segédedzője, majd az utóda volt Hejkovának a soproni kispadon.

„Sose felejtem el, mit köszönhetek Nataliának, aki immár a női nemzetközi mezőny egyik legrutinosabb edzője. Úgy érzem azonban, hogy ezúttal a Sopron lesz a jobb, és kihasználva a hazai pálya minden előnyét, megszerzi a bronzérmet. Sajnos az elődöntőben kijött a két orosz sztárcsapat erőnléti fölénye, és a bronzmeccs mindkét tagja a harmadik negyedben egyszerűen elfogyott. Most ilyenre nem számítok, hiszen körülbelül egyenlő erők küzdelme várható, mégpedig soproni sikerrel a végén” – jelentette ki lapunknak Székely Norbert.

Elmaradt a csoda, a címvédő legyőzte a Sopront | Magyar Hang

Orosz házidöntőt rendeznek vasárnap a női kosárlabda Euroliga fináléjában. A hazai csapat a bronzért játszik.

Mire a feldobásra felálltak a csapatok, már egy tűt sem lehetett leejteni a csarnok nézőterén, és hatalmas hangzavarban elkezdődött a találkozó. Ezúttal a Sopron kezdő ötösében kapott helyet a Final Four legmagasabb játékosa, Határ Bernadett (208 centi magas), aki nagyon idegesen kezdett: az első két percben összehozott egy személyi hibát védekezésben, majd csinált egy támadó hibát, mire a soproniak spanyol mestere, Roberto Iniguez leültette a padra. Sajnos a többiek sem villogtak, így az első negyed felénél már hat ponttal elléptek a prágaiak (6-12). Azonban az utolsó fél percben egy 5–0-s rohammal – Fegyverneky Zsófia egy triplával megszerezte első pontjait a Final Four-ban – végül egy pontra (15-16) felzárkóztak az egyre jobban bemelegedő soproniak.

HIRDETÉS

Zúgott a „fordítsatok”, meg a „hajrá, Sopron”, ám ez kevésnek bizonyult a prágaiak legjobbja, Ayayi ellen, aki szórta a pontokat, ennek ellenére az időközben Honti Katalint is bevető Sopron tartotta az egy lépés távolságot. Sajnos nem sokáig, ugyanis jött egy újabb hullámvölgy, és mire elérkeztünk a második negyed feléhez, 11 ponttal meglépett a Prága (17-28). És ekkor megint felharsant a hazai, 2500-as B-közép, ám most még ez sem segített. A csapat támadó lepattanót szinte egyáltalán nem szedett le, a védelem messze nem teljesített úgy, ahogy azt megszokhattuk a Soprontól. Ám jött megint az utolsó perc, amikor mintha Harry Potter varázspálcájával megsuhintotta volna Turneréket, akik elkezdtek védekezni, támadásban pedig szórni a triplákat, duplákat, így a félidőre hét pontra feljöttek (31-38).

„Orosz hadak” Sopronban, a Final Four városában | Magyar Hang

Megtelt a város. Riport.

Aztán a harmadik negyed maga volt a csoda, a varázslat. A Sopron lépésről lépésre dolgozta le a hátrányát, összeállt a védekezése – annyira, hogy nyolc perc alatt egyetlenegy szabálytalanságot sem követtek el a prágaiak öt foultjával szemben –, elől jöttek a pontok, és a negyed végére két pontra jöttek fel Turnerék (46-48). Zengett-zúgott az aréna, pokoli volt a hangulat, és ekkor már a cseh szurkolókon kívül mindenki biztosra vette, hogy ilyen körülmények között nem veszíthet a Sopron.

Sajnos azonban előjött megint a rossz kezdés – nyolc negyedből a két meccsen hat alkalommal egyszerűen percekre bealudtak a soproniak –, és mire öt perc eltelt, már tízzel mentek a prágaiak. Noha innen is megpróbált felállni a Sopron, feljöttek hat pontra, támadhattak többször is azért, hogy még jobban megközelítsék az ellenfelet, ám a legrosszabbkor remegtek meg a soproni kezek. Iniguez mester kétszer is megpróbálkozott az időkéréssel, ám ez sem segített. Maradt a negyedik hely – a USK Praha 64-53-ra győzött –, ám a hazai közönség így is vastapssal búcsúztatta el csapatát.

Az esti döntőn a két orosz sztárcsapat, az idei Euroliga-szezonban összesen egyszer-egyszer veszítő Jekatyerinburg és Kurszk csatázik a trófeáért.

USK Praha (cseh)–Sopron Basket 64-53 (16-15, 22-16, 10-15, 16-7)
Pontszerzők:
Ayayi 14, Thomas 13, Harrison 12, Kat. Elhotova 10, Rezan 6, Oblak 4, Kar. Elhotova 3, Romero 2, illetve Turner 12, Crvendakic 12, Dupree 9, Casas 7, Zahui 6, Jovanovic 4, Fegyverneky 3

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,079lájkolóTetszik
2,175követőKövetés
15,885feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Már felháborodni is kár…

A minap megszegtem a saját szabályomat, és már reggel belenéztem a hírözönbe, de én már nem leszek ideges, csak röhögök az egészen.