Bolgár ellenfele lesz a Fradinak a BL-ben

Bolgár ellenfele lesz a Fradinak a BL-ben

Szurkolók a Ferencváros–MOL Vidi mérkőzésen 2019. április 20-án (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk folyamatosan frissül.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában kedden készítették el a sorsolást, mely során a zöld-fehér klub nem volt kiemelt. A bolgár Ludogorec Razgrad együttesét rendelte Fortuna a Ferencváros ellenfelének a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. A Ferencváros a bolgár bajnok vendégeként kezdi a párharcot, az első felvonást július 9-én vagy 10-én, a visszavágót egy héttel később rendezik.

A razgradi „sasok” tíz éve jutottak fel történetük során először a bolgár első osztályba, és az utóbbi nyolc évben egy gárda sem tudta megelőzni őket a bajnoki aranyért folyó versenyben. Komoly európai tapasztalat van a hátuk mögött, hiszen 2013-ban bejutottak az El legjobb tizenhat csapata közé, illetve az elmúlt öt évben kétszer szerepeltek a BL csoportkörében. A bolgárok már három játékossal erősítették meg keretüket júniusban, Mavis Tchibota és Dan Biton az izraeli élvonalból érkeztek, a PSG-ben nevelkedett Jordan Ikokót pedig a Guingampból szerződtették.

 A sorsolást követően a Ferencváros tapasztalt hátvédje, Leandro értékelt röviden a fradi.hu-nak.

- Nagyon erős ellenfélről van szó, ezt tudjuk jól, de a többi együttes ellen sem lett volna könnyű dolgunk. Tavaly a Vidi játszott ellenük, de azóta azért volt már pár változás a keretben, ráadásul más edző is irányítja a csapatot. Abból a találkozóból tehát szerintem már nem lehet kiindulni. Feltérképezzük majd őket teljesen, de ki-ki meccsre számítok, ahol 50% esélyünk lesz a továbbjutásra – jelentette ki Leandro.

Mindenesetre a bolgár csapat ismerősként érkezhet Magyarországra, hiszen tavaly a Mol Vidi ellenfele volt a BL 2. selejtezőjében. Akkor a bolgárok szomorkodhattak, hiszen a hazai döntetlen után (0-0) Székesfehérváron vereséget szenvedtek (1-0), így búcsúzni kényszerültek. Hasonló eredménnyel most is kiegyeznénk. A főtáblás részvételért a Ferencvárosnak négy ellenfelet kell búcsúztatnia.

Ugyancsak a svájci Nyonban sorsolták ki a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének párosítását. A DVSC az albán Kukësit kapta, a Honvéd a litván Zalgiris Vilniust, míg a Mol Fehérvár FC a montenegrói FK Zetát. A fehérváriak idegenben, míg a két másik magyar csapat hazai pályán kezdi meg a szereplését. Az első mérkőzéseket július 11-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.