HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Őrizetbe vett...

Őrizetbe vették Michel Platinit

HIRDETÉS

Cikkünket frissítjük!

HIRDETÉS

Elképesztő hírt közölt a francia Mediapart, miszerint a korábbi háromszoros aranylabdás, Európa-bajnok Michel Platinit őrizetbe vették, és már ki is hallgatták a 2022-es világbajnokság rendezési jogának odaítélésével kapcsolatban. A hírt egyrészt a France Football, valamint az akcióban részt vett rendőrtiszt is megerősítette az AFP részére. Platinit a Nanterre-i rendőrség antikorrupciós irodájába (OCLCIFF) vitték. Lapinformációk szerint Nicolas Sarkozy egyik közeli tanácsadóját, Claude Gueantet is kihallgatták a rendőrök.

Platini nem először kerül bajba korrupciós ügyek miatt – a 2022-es katari vb-vel kapcsolatban is több vesztegetési ügy került napvilágra –, ráadásul éppen a nemzetközi futballügyektől való négyéves eltiltását tölti, mert korábban bűnösnek találták hűtlen kezelés vádjában a Sepp Blatter korábbi FIFA-elnöktől kapott pénzösszegek miatt, míg a korrupciós botrányokkal fűszerezett, Katarnak ítélt rendezési jog idején pont a vélhetően az ügyben főszerepet játszó francia volt az UEFA elnöke.

Ráadásul a 63 éves korábbi klasszis nemrég elismerte, hogy az 1998-as franciaországi világbajnokság csoportbeosztását is manipulálták, hogy létrejöhessen a mindenki által várt francia-brazil álomdöntő, ami végül 3–0-s hazai sikerrel zárult.

Időközben a DPA német hírügynökség közölte, a francia rendőrség kiengedte Platinit, a nyomozás azonban folytatódik tovább.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,440lájkolóTetszik
2,288követőKövetés
16,210feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A boldog csirke és a halálmadár

Állítsuk át új barátainkat kukoricára, búzára és zöldre, imádni fogják és meghálálják. Biztosítsunk számukra megfelelő nagyságú területet a kapirgáláshoz és egyéb tornamutatványokhoz.