HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Gereben Lívia...

Gereben Lívia: Harcolok és meggyógyulok!

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A 19 éves Gereben Lívia, a magyar kosárlabda egyik legnagyobb tehetsége még nagy lehetőségek előtt áll. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa nem a pályán vívja élete eddigi legnagyobb csatáját, hanem egy kórházi szobában. Lívia, akinek kedden megkezdődött a második kemoterápiás kezelése, azt mondta, az emberek szeretete akkora erőt ad neki, hogy győzni fog most is.

HIRDETÉS

Nagyon kevés magyar sportolót említenek a külföldi szaklapok nemzedéke legjobbjai között. Gereben Líviát, a Szekszárd fiatal játékosát azonban a tíz legígéretesebb Amerikán kívüli kosaras közé sorolják, ez szerepel a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) honlapján is. Lívia a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémián nevelkedett, majd 2016-ban igazolt a Szekszárd NB I-es csapatához, ahol azóta is kimagaslóan játszott. Ám az élet most egy nem várt, nagyon kemény küzdelem elé állította.

A sportoló csomót érzett a tarkójánál, elment orvoshoz, és a vizsgálat kiderítette, nagy a baj. Május 10-én, pénteken tudta meg, hogy gyilkos kór támadta meg a szervezetét. Az akut leukémia egyik típusát diagnosztizálták nála. Az első órákban el sem akarta hinni, hogy ez vele is megtörténhet, ám utána már csak arra koncentrált, és koncentrál ma is, hogy ebből a csatából is győztesen jöjjön ki. Ugyanúgy, mint az eddigi pályafutása során mindig. Édesanyja minden pillanatát lánya mellett tölti, és elárulta, az első kezelésen már túl is van Lívia.

„Már megkapta az első, tíznapos kemoterápiás kezelést. Az állapota hadd maradjon a család belügye, de ahhoz tökéletesen megfelelők voltak az eredményei, hogy a következő kezelésig a megszokott környezetében, a kecskeméti otthonunkban töltse a napjait. A hét elején dőlt el, hogy kedden megkezdődött a második kemoterápiás kezelése Líviának a Szent László-kórházban. Biztosak vagyunk benne, hogy a kosárlabdapályán kívül sem adja fel, és sikerrel fogja megvívni élete legnagyobb harcát” – jelentette ki lapunknak Gerebenné Bresák Zita.

HIRDETÉS

A már a felnőttválogatottnál is számításba vett tizenkilenc éves játékos biztos benne, hogy ezt a betegséget is le fogja győzni. Családja, barátai és csapattársai is mellette vannak, ahogy az egész kosárlabda-társadalom itthon és külföldön, legyen szó edzőről, szurkolóról, játékosról.

„Nagyon sokat számít, hogyan állok hozzá a dologhoz, minél előbb meg szeretnék gyógyulni. Most rengeteget jelentett, hogy itthon lehettem, hiszen itt, a szeretteim körében teljesen más volt a közérzetem, mint a kórházban. A szüleim és a nővérem, Dorka minden pillanatban velem van. Sok erőt ad, hogy a kecskeméti nevelőegyesületem és a jelenlegi klubom minden anyagi és erkölcsi támogatást megad ahhoz, hogy a lehető legjobb körülmények között tudjak küzdeni és gyógyulni, illetve az egész kosártársadalom szeretete is segít testben és lélekben, hogy küzdjek. Ígérem mindenkinek, hogy harcolok és meggyógyulok!” – mondta a Magyar Hangnak a kosárlabdázó. Líviát pszichológus is segíti élete nagy csatájában az onkológusokból álló orvosi csapat mellett.

A teljes riportot keresse a Magyar Hang június 28-án megjelent 2019/26. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/26. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,310lájkolóTetszik
3,042követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ami a börtön-kártérítések helyett inkább aggaszthatná a kormányt

Amíg azt látjuk, hogy félnivalójuk itt nem a nevetségesen enyhe büntetésekkel távozó agresszoroknak, hanem az áldozatoknak van, addig nem lesz változás.