Mészáros Lőrinc veje fogja irányítani a Haladást

Mészáros Lőrinc veje fogja irányítani a Haladást

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 2014 áprilisában Felcsúton (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az NB I-ből kiesett Szombathelyi Haladás focicsapata anyagi problémával küzd, ráadásul az önkormányzat sem hajlandó ész nélkül támogatni a csapatot. Most viszont megoldódhat a helyzet – írja az Mfor a klub közleménye alapján.

A portál szerint a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület (Haladás VSE) elnöksége hétfő délelőtti ülésén felhatalmazta az egyesület társadalmi elnökét, hogy szándéknyilatkozatot írjon alá patinás labdarúgóklubot működtető cég többségi tulajdonosával a tulajdonrész átvételéről. Az egyesület elnöke nem más, mint Homlok Zsolt, aki Mészáros Lőrinc veje.

Mészáros Lőrinc, a Bulibáró, akinek cége a Balatont is bekebelezné | Magyar Hang

Bármelyik pillanatban lezárhatják az aligai mólót, a meder részét képező parti védművet, és megkezdődhet a lakosság kiszorítása az egykori pártüdülő területéről. Keddi ottjártunkkor is aktívan dolgoztak a munkások a jachtkikötő fejlesztésén, melynek bejáratánál már majdnem kész volt a kapu is.

Tekintettel a Haladás Kft. jelenlegi gazdasági helyzetére, illetőleg arra a tényre, hogy az átvevő egy egyesület lenne, az átvétel tervezett jogcíme ajándékozás – fogalmaz a Haladás VSE elnöksége által jóváhagyott szándéknyilatkozat. A dokumentum hangsúlyozza, hogy a tulajdonosoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy „a gazdasági bizonytalanságok rendeződjenek, megoldódjanak, és a társaság hosszú távú működése megalapozott legyen”.

A Haladás honlapján közben megjelent Illés Béla, a többségi tulajdonos nevében a futballklub álláspontja, mely szerint szándékában áll a tulajdonrész átadása.

„A Halmill Kft. a Haladás Kft. többségi tulajdonosaként több éve folyamatosan biztosítja a Szombathelyi Haladás Kft. szakmai, személyi hátterét és finanszírozását. A Halmill Kft elkötelezett annak érdekében, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. körül kialakult gazdasági helyzet megnyugtató módon, hosszútávon rendeződjön.A Halmill Kft-nek szándékában áll a Szombathelyi Haladás Kft-ben lévő többségi tulajdonrésze átadása a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesületnek, különös tekintettel arra, hogy a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület múltja, jelene, sportban elfoglalt szerepe biztosítja azt a célt, hogy a szombathelyi labdarúgás továbbra is az elérhető legmagasabb szinten, színvonalon működjön.”