Vb-elődöntős női vízilabda-válogatottunk

Vb-elődöntős női vízilabda-válogatottunk

A magyar játékosok örülnek, miután a válogatott 7-6-ra gyõzött Olaszország ellen a nõi vízilabda torna negyeddöntõjében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar női vízilabda-válogatott egyértelműen azzal a céllal utazott ki a kvangdzsui vizes világbajnokságra, hogy megszerzi a kvótát a 2020-as tokiói olimpiára. Apró szépséghibának tűnt, hogy a vb-n mindössze a világbajnok, vagy ha az Egyesült Államok lesz az aranyérmes, akkor a döntőbeli ellenfele kvalifikálja magát Tokióba. Nos, mostantól az álmoktól mindössze egy lépésre van a válogatott, miután Bíró Attila együttese rendkívül kemény és kiélezett csatában 7-6-ra diadalmaskodott az olimpiai ezüstérmes felett, s ott van az elődöntőben.

Gurisatti Gréta (b) és az olasz Chiara Tabani a női vízilabdatorna negyeddöntőjében, a Magyarország – Olaszország mérkőzésen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ráadásul Keszthelyi Ritáék úgy ugorhattak vízbe, hogy már tudták, a spanyolok várnak a magyar-olasz győztesére, ugyanis a hispánok egy 6-1-es első negyedet produkálva kiejtették az Európa-bajnok hollandokat. A magyarok az egész meccsen az idei esztendő legjobb játékát nyújtották, és talán most védekeztek a legjobban ebben az évben. Pedig a meccs esélyese Olaszország volt, annak ellenére, hogy a legutóbbi négy találkozóból hármat is Magyarország nyerte ellenük: a barcelonai Európa-bajnokságon ugyancsak a nyolc között a magyarok diadalmaskodtak (10-9), majd a világligában mindkét válogatott „hozta” a hazai mérkőzését, míg az Európa Kupában a magyarok Torinóból hozták el a bronzérmet a házigazdák elől (13-11).

Gurisatti Gréta (j2) és az olasz Chiara Tabani (j, takarva) a nõi vízilabda torna negyeddöntőjében, a Magyarország 0 Olaszország mérkőzésen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Most azonban az olaszoknak nem volt ellenszerük a magyar védekezéssel szemben – Gangl Edina kapusteljesítményéről is csak a legmagasabb szinten emlékezhetünk meg –, és amikor a meccs vége előtt kilenc másodperccel a támadó olaszok időt kértek, lélekben már mindenki a hosszabbításra készült. Ám a lövés mellé szállt, így Bíró Attila csapata bejutott a legjobb négy közé.

Eredmény

Vízilabda, nők, negyeddöntő

Magyarország–Olaszország 7-6 (4-2, 1-2, 1-1, 1-1)
Gólszerzők: Leimeter, Gurisatti 2-2, Illés, Keszthelyi, Szilágyi 1-1, illetve Avegno, Picozzi, Palmieri, Emmolo, Tabani, Queirolo 1-1

Egyesült Államok–Görögország 15–5 (4–0, 4–2, 2–2, 5–1)
Ausztrália–Oroszország 9–7 (2–1, 2–0, 2–3, 3–3)
Spanyolország–Hollandia 12–8 (6–1, 2–3, 2–1, 2–3)

A szerdai elődöntő párosítása:
Egyesült Államok–Ausztrália (10.00),
Spanyolország–Magyarország (11.30)