HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Lubics Szilvi...

Lubics Szilvia: A sivatagi futáshoz elég erőm lett volna, ehhez egyelőre nincs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Vélhetően egy életre elment a kedve Kínától Lubics Szilviának, és mostantól kezdve maximum rémálmaiban jár majd a Nagy Fal közelében. Holott az elmúlt három hónapban a nap minden percében az idei esztendő egyik fő ultrafutó eseményére, az Ultra Gobira készült, többek között a nagy tengerszint feletti magasságot modellező hypoxiás sátorban aludt a kertjében, hogy szokja az oxigénszegény levegőt. Miután a versenyen nem lett volna kijelölt pálya, és a versenyzők maguk navigálják végig a teljes versenytávot, így összeszedte az összes ehhez kellő felszerelést és kipróbálta a trackereket. Mint kiderült az indulás előtt 24 órával, hogy mindezt teljesen hiába.

„A kínaiaktól kaptam egy levelet, miszerint közölték, a tibeti régióba nem engednek be külföldieket, így megtartják ugyan az Ultra Gobit, de csak kínai versenyzők indulhatnak el rajta. Mondanom sem kell, sokkolt a hír! Azóta megjött a hivatalos értesítés a verseny elmaradásáról, illetve a külföldi futók kitiltásáról, amiben már az ok is szerepel: a kínai hatóságok szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent a külföldi versenyzők jelenléte a Csinghaj tartomány, Haixi Autonóm Prefektúra területén. Azaz nem tehetjük be a lábunkat Tibetbe” – árulta el a MOL csapat ultrafutó klasszisa.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lubics Szilvia: Az Antarktisz lesz a desszert! | Magyar Hang

A kínaiak egy pillanatig sem foglalkoztak azzal, hogy a most kitiltott futók hónapokig készültek a versenyre, és ami feltette a koronát az egészre, magát az egyik főszervezőt, valamint a kijelölt, és az ilyen több mint 100 kilométeres versenyeken megfelelő tapasztalattal rendelkező orvoscsapat tagjait sem engedték be Tibetbe. Szilvia elmondta, az utazás, a szállás, illetve a felszerelés nagyon komoly összegbe került, de a szervezők azt ígérik, számlák ellenében mindent megtérítenek a versenyzőknek.

Lubics Szilviát nem a sivatag, hanem a kínai hatóságok állították meg (Fotó: molcsapat.hu)

„Anyagilag talán nem lesz nagy bukás a verseny elmaradása, de nekem az elmúlt három hónapom szinte csak az Ultra Gobiról szólt. Most valahogy fel kéne mennem a hálószobába, és kipakolnom az összekészített bőröndjeimet. A sivatagi futáshoz elég erőm lett volna, ehhez egyelőre nincs… – fogalmazott a láthatóan szomorú Lubics Szilvia.

HIRDETÉS

Mit lehet mindehhez hozzátenni? Maximum annyit, hogy no comment. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,921lájkolóTetszik
3,628követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek