HIRDETÉS
HIRDETÉS

Reagált Csányi Sándor: Támogatom a Honvéd fellebbezését

Szerző: | 2019. augusztus 06., 14:58 | Sport

Csányi Sándor 2013. július 24-én, Budapesten (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ahogy arról nem sokkal korábban lapunk is beszámolt, sajtótájékoztatót tartott a Budapest Honvéd labdarúgó csapata a múlt hét csütörtöki román Craiova elleni visszavágón történt botrányos eseményekkel kapcsolatos fejleményekre reagálva. Miután az UEFA elutasította a magyar csapat óvását, mi több, mint a keddi sajtótájékoztatón kiderült a (mindössze) 3 zárt kapus meccsre és 60 ezer euróra büntetett románok mellett az európai szövetség a Honvéd ellen is vizsgálatot indított a csapat nem megfelelő viselkedése, tömegzavarás és rasszista magatartás miatt.

Az eseményen az újságírók kérdezték a Honvéd illetékeseit, hogy az ügyben keresték-e a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét, Csányi Sándort, aki nem mellesleg az UEFA alelnöke is. Mint mondták, természetesen igen, azonnal, de a továbbiakban erről őt kérdezzék.

A Budapest Honvéd ellen is eljárást indít az UEFA | Magyar Hang

A magyar klub sajtótájékoztatót tartott, itt közölték, hogy a magyar együttest a csapat nem megfelelő viselkedése, tömegzavarás és rasszista magatartás miatt vizsgálja az európai szövetség.

Nos, megérkezett az MLSZ elnökének a válasza, amely a magyar szövetség honlapján jelent meg. „Megdöbbenéssel láttam a romániai mérkőzésen történt eseményeket. Ilyen cselekmények nem fordulhatnak elő egyetlen mérkőzésen sem! Az elmúlt években magyar pályákon az MLSZ rendelkezéseinek, a klubok erőfeszítéseinek és a szurkolók együttműködésének köszönhetően nem történtek a craiovaihoz hasonló jelenetek. Az UEFA fegyelmi testületeinek döntéseiket mindennemű befolyásolástól függetlenül, az érvényben levő szabályoknak megfelelően kell meghozniuk. Az UEFA vezető szerve, a Végrehajtó Bizottság szabályokat alkot, de nem szólhat bele az egyes esetek döntéseibe. Az UEFA fegyelmi bizottságának döntését tudomásul veszem, de támogatom, hogy a Honvéd fellebbez, az MLSZ is ezt tenné hasonló esetben” – így szól az UEFA-alelnökként is tevékenykedő Csányi Sándor reakciója.

Címkék: botrány, Budapest Honvéd, Craiova, Csányi Sándor, Európa-liga, labdarúgás, MLSZ, UEFA


HIRDETÉS
Parittya

Parittya

Az oktondi erőfitogtatás nemcsak a hétköznapi muszklibajnokok sajátja. A nagy multinacionális vállalatoké is. Ők a gazdasági élet izompacsirtái. Sosem mutatkoznak pőre valójukban.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest