HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Pénzbírsággal...

Pénzbírsággal és részleges stadionbezárással bünteti az UEFA a Budapest Honvédot

HIRDETÉS

Az UEFA döntése szerint a következő itthon sorra kerülő nemzetközi mérkőzésünkön 4000 helyet kell lezárni, ahová nem jöhetnek be a szurkolók, továbbá 30 250 eurós pénzbüntetést is kiróttak a Honvédra. Húszezret a rasszista megnyilvánulások miatt, 5250-et a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért – jelentette be hétfő este a magyar labdarúgó csapat a hivatalos honlapján.

HIRDETÉS

Az Európai Labdarúgó-szövetség etikai bizottsága az augusztus elsejei, botrányba fulladt romániai Európa-liga visszavágó mérkőzésen történtek miatt döntött így, és büntette meg a magyar felet is. Mint ismert, az alapból feszült meccs hosszabbításának legvégén kakaskodás alakult ki a játékosok között, a perpatvarban az északír bíró mellett robbant egy hanggránát, Hunter összeesett és hosszú percekig nem is tudta hol van. Közben az UEFA ellenőrök a pályán rohangálva félóráig tanakodtak, hogy mi legyen; végül a negyedik játékvezetővel folytatódott a meccs, elsősorban azért, mert a biztosításáért felelős csendőrparancsnok közölte, ha így fújják le a meccset, akkor sem a stadionon belül, sem azon kívül nem tudja garantálni mindenki testi épségét.

A magyar csapat óvott, az UEFA ezt elutasította, a Craiovát 3 zárt kapus meccsre ítélték, és 60 ezer euró pénzbüntetésre. (Csak zárójelben, ha egy csapat Európa-liga főtáblára kerül, úgy csak ezért a tettéért az UEFA honlapja szerint idén 2,92 millió euró üti az egyesületek markát – A román csapat egyébként a következő, harmadik fordulóban az AEK Athénnal szemben búcsúzott.)

A Honvéd augusztus 6-án jelentette be, hogy ellenük is vizsgálat indult, nos, ezek szerint nagyjából a románok büntetésének a „felét” szabták ki a magyar csapatra.

Vérnek kell folynia? | Magyar Hang

Amíg nem változtat a hozzáállásán az UEFA, addig sajnos, hiteltelen bármi, amit a sportszerűségről papolnak.

Hogy mi lesz az ügy vége, ezek után még csak megtippelni sem érdemes. „Ezt az eljárást hivatalból indította az UEFA, és nem azonos klubunk fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértünk a Romániában történtek kapcsán, erről azonban egyelőre még nem kaptunk tájékoztatást” – írja a közleménye végén a klub.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,506lájkolóTetszik
2,556követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Fesztiválszezon

Macski, nyuszka, egér. Mára az összes ilyen nevű állat kihalt. Lehet, hogy emiatt kerültek egymástól még messzebb az emberek.