HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Pénzbírsággal...

Pénzbírsággal és részleges stadionbezárással bünteti az UEFA a Budapest Honvédot

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az UEFA döntése szerint a következő itthon sorra kerülő nemzetközi mérkőzésünkön 4000 helyet kell lezárni, ahová nem jöhetnek be a szurkolók, továbbá 30 250 eurós pénzbüntetést is kiróttak a Honvédra. Húszezret a rasszista megnyilvánulások miatt, 5250-et a csapat nem megfelelő viselkedése nyomán, további ötezret pedig rendzavarásért – jelentette be hétfő este a magyar labdarúgó csapat a hivatalos honlapján.

Az Európai Labdarúgó-szövetség etikai bizottsága az augusztus elsejei, botrányba fulladt romániai Európa-liga visszavágó mérkőzésen történtek miatt döntött így, és büntette meg a magyar felet is. Mint ismert, az alapból feszült meccs hosszabbításának legvégén kakaskodás alakult ki a játékosok között, a perpatvarban az északír bíró mellett robbant egy hanggránát, Hunter összeesett és hosszú percekig nem is tudta hol van. Közben az UEFA ellenőrök a pályán rohangálva félóráig tanakodtak, hogy mi legyen; végül a negyedik játékvezetővel folytatódott a meccs, elsősorban azért, mert a biztosításáért felelős csendőrparancsnok közölte, ha így fújják le a meccset, akkor sem a stadionon belül, sem azon kívül nem tudja garantálni mindenki testi épségét.

A magyar csapat óvott, az UEFA ezt elutasította, a Craiovát 3 zárt kapus meccsre ítélték, és 60 ezer euró pénzbüntetésre. (Csak zárójelben, ha egy csapat Európa-liga főtáblára kerül, úgy csak ezért a tettéért az UEFA honlapja szerint idén 2,92 millió euró üti az egyesületek markát – A román csapat egyébként a következő, harmadik fordulóban az AEK Athénnal szemben búcsúzott.)

A Honvéd augusztus 6-án jelentette be, hogy ellenük is vizsgálat indult, nos, ezek szerint nagyjából a románok büntetésének a „felét” szabták ki a magyar csapatra.

HIRDETÉS

Vérnek kell folynia? | Magyar Hang

Amíg nem változtat a hozzáállásán az UEFA, addig sajnos, hiteltelen bármi, amit a sportszerűségről papolnak.

Hogy mi lesz az ügy vége, ezek után még csak megtippelni sem érdemes. „Ezt az eljárást hivatalból indította az UEFA, és nem azonos klubunk fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértünk a Romániában történtek kapcsán, erről azonban egyelőre még nem kaptunk tájékoztatást” – írja a közleménye végén a klub.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,644lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Benyújtották a parlamentnek a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot

Az állami szervek alkotmányos és jogszerű működésének felügyelete mindvégig biztosított volt – olvasható a Semjén Zsolt által jegyzett dokumentum általános indoklásában.