Puskás-díjat érhet Zsóri Dániel ollózása

Puskás-díjat érhet Zsóri Dániel ollózása

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zsóri Dániel találatát is elismerték az év góljáért járó Puskás-díj szavazásán – számolt be a FIFA honlapján olvasható hírről az MTI. A 18 éves futballista bekerült a legjobb három közé. Zsóri február 16-án még a Debrecen játékosa volt, amikor a Ferencváros elleni itthoni bajnoki találkozón csereként pályára lépett élete első NB 1-es mérkőzésén, a 93. percben pedig 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába ollózott, és így megszerezte a csapatnak a győzelmet. A játékos azóta már a MOL Fehérvár FC-hez igazolt.

Zsóri Dániel hatalmas gólja a Ferencváros ellen

18 éves vagyok, életem első NB I-es mérkőzését játszottam, a Fradinak a 93. percben győztes gólt lőttem... Ilyet! - ZSÓRI DÁNIEL VAGYOK... Kitalálni sem...

A dobogósok között a kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate) és az argentin Lionel Messi (FC Barcelona) kapott még helyet. (Góljaik ITT megtekinthetők.)

Zsóri az első magyar, aki bekerült a díj tízes jelöltlistájára. A három legtöbb szavazatot kapott közül legendás futballistákból álló zsűri fogja kiválasztani a győztest szeptember 23-án.

Az év férfi játékosa kategóriában a top háromba Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Virgil van Dijk került be. A női játékosok között az első három Lucy Bronze, Alex Morgan és Megan Rapinoe.  

A FIFA a többi kategória döntőseit is közzétette hétfőn, az év férfi játékosa díjra - akárcsak az európai szövetségnél - Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Virgil van Dijk pályázik. Az UEFA-nál a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool holland védője nyert.

A kapusoknál két brazil és egy német, a liverpooli Alisson Becker és a Manchester Cityt erősítő Ederson, valamint a barcelonai Marc-André ter Stegen került a top háromba, az edzőknél pedig három Premier League-tréner, a spanyol Pep Guardiola, a német Jürgen Klopp és az argentin Mauricio Pochettino verseng még az elismerésért.