HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Hűségnyilatko...

Hűségnyilatkozat a Vidi játékosától: Száz százalékig román vagyok!

Rus Adrián ma már úgy gondolja, hülyeség volt felvennie a magyar állampolgárságot

HIRDETÉS

Tovább folytatódik a Mol Fehérvár FC védője körüli botrány Romániában: a szatmárnémetiből származó Rus Adrián immár könnyes hűségnyilatkozatokkal bizonygatja, hogy ő román. Az egyik legnagyobb bukaresti sportlap, a ProSport cikkének címe jól jelzi a lényeget: „A magyarokkal való botrány dacára Adrian Rus szerelmi vallomása: száz százalékig román vagyok! Anyám sírt örömében, amikor behívtak a válogatottba!”

HIRDETÉS

Néhány napja ugyanis botrány robbant ki a 23 éves védő ügyében: a román labdarúgó szövetség bepanaszolta a székesfehérvári csapatot a FIFÁ-nál, mondván, a védőt a harmadosztályba száműzték, ezzel gyakorolva nyomást rá, hogy a magyar válogatottat válassza a román helyett. Az is érdekes, hogy a játékosról a Nemzeti Sport évekig Rus Adriánként írt, de néhány napja hirtelen Adrian Rus lett belőle. 

„Rus Adrián az első keret tagja, természetesen nincs szó semmilyen büntetésről, nyomásgyakorlásról. A Mol Fehérvár FC büszke arra, hogy nemcsak a magyar válogatottban, hanem a határokon túl is számítanak játékosainkra. Adrian Ruson kívül Georgi Milanov, Viszar Muszliu és Boban Nikolov is meghívót kapott hazája válogatottjába a napokban. Az NB III-as csapatban az elmúlt években is rendszeresen pályára léptek az első kerethez tartozó játékosok, nagy tévedés ebből bármilyen negatív következtetést levonni” – olvashatjuk a Fehérvár hivatalos honlapján Kovács Zoltán sportigazgató reakcióját a bukaresti vádakra. 

Azóta Cosmin Contra román szövetségi kapitány a szűkített keretbe is behívta a labdarúgót, így a védő akár pályára is léphet a román válogatott mezében szeptember 5-én a Spanyolországgal vívott idegenbeli, vagy rá három napra a bukaresti, Málta ellen játszott mérkőzésen. 

HIRDETÉS

Adrián vegyes házasságból származik, és felnőtt csapatokban Magyarországon játszott először Fehérgyarmaton, majd Balmazújvárosban. Jelenleg a Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc csapatának, a Vidinek a játékosa.

A játékos a román labdarúgó szövetségnek adott videóinterjúban elmondta, mit érzett a telefonhívás idején, amikor életében először behívták a román felnőtt válogatottba: „Épp az autómban ültem, amikor hívott a válogatott csapatmenedzsere, Cătălin. Nagyon izgultam, örömömben lehúzódtam az autóval, hogy jobban halljam, mit mond. (…) Szükségem van a nemzeti válogatottnál megtapasztalható hangulatra. Talán kritizálni fognak emiatt, de itt sokkal jobban érzem magam. (…) Őszintén, száz százalékig román vagyok! Csak 19 évesen mentem Magyarországra, és hülyeség volt felvenni a magyar állampolgárságot. Ez egy kellemetlen epizód az életemben. Felvettem, mert így volt hasznos az akkori csapatom számára: azért kapott a klub több pénzt az MLSZ-től, ha több magyar játékosa volt. Hat éves korom óta, amióta futballozni kezdtem, soha nem akartam magyar válogatott lenni. Végig arról álmodoztam, hogy Romániáért fogok játszani” – nyilatkozta Adrian, aki a videón arról is beszél: rengeteg üzenetet kapott a szurkolóitól, de nem érdekli a véleményük.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,505lájkolóTetszik
2,555követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kurz már koalíciós partnerét keresi

Az Osztrák Néppárt az előrehozott választások biztos esélyese Ausztriában, ám nagy kérdés, hogy az ÖVP kivel fog együtt kormányozni.

Tüzek