HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Kínos vereség...

Kínos vereség Montenegrótól, jönnek a szlovákok

HIRDETÉS

„Utálok veszíteni. Ha a gyerekeimmel kártyázom, akkor is, nemhogy futballmeccsen. Ezért a Montenegró elleni találkozót sem vehetjük félvállról, ellenük is a legjobb teljesítményt várom a lehetőséget kapó játékosoktól.” Ez a nyilatkozat, melyet már Montenegróban adott Marco Rossi, tökéletesen megmutatja mindenki számára, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya milyen érzésekkel állt a helyi válogatott elleni barátságos meccshez. És igaza van, Szalaiék számára a jelen időben egyszerűen nincs más lehetőség, mint az elmúlt időszakban látott szívvel és lélekkel megtöltött játékot nyújtani, amivel a szurkolókat is sikerült maguk mellé állítani.

HIRDETÉS

Mindenesetre a kezdőcsapat összeállítását látva azonnal megállapítható, most azok kaptak bizonyítási lehetőséget a kapitánytól, akik eddig kevesebbet játszhattak. Ennek megfelelően Rossi egyrészt újoncot avatott Montenegró ellen Gazdag Dániel személyében, ugyanakkor meglebegtette a meccs előtt, hogy ezúttal új taktikai formációt is szeretne játékosaival kipróbáltatni. Egy biztos, a középpálya két stabil, a védekezésre odafigyelő tagja, Nagy Ádám és Pátkai Máté – aki igencsak gólerős volt eddig az Eb-selejtezőkön – sérülése miatt nem utazott ki a többiekkel.

Marco Rossi csapata ezúttal nem villogott, és ennek köszönhetően el is veszítette a meccset (Fotó: mlsz.hu)

Mindenesetre az átszervezett magyar válogatott alaposan bekezdett, és a Podgoricába kilátogató majd 250 magyar szurkoló legnagyobb örömére egy szemre tetszetős támadás végén – Németh elment a szélen, beadta a labdát, amit Nagy Dominik átvett, majd lekészített Holendernek, aki nem hibázott – már a második percben vezetést szerzett Rossi csapata. Sőt, kis híján a negyedik percben megduplázódott az előny, ám Holman szabadrúgását a felső léc hárította. Ez kissé felrázta a hazaiakat, így a mérkőzés egész izgalmasan alakult, hiszen mindkét csatársor betalálhatott volna, ám amíg a magyar kapunál Dibusz kétszer is bravúrral hárított, addig Mijatovicsnak – ilyen névvel hogy lehet kapus valaki – nem kellett hasonlóan bizonyítani, hogy ő is jó formában van.

Ugyanakkor azt is észre kellett vennie mindenkinek, hogy a Bese, Lang, Baráth, Korhut védelem mindennek volt nevezhető, csak összeszokott hátsó alakzatnak nem, és a folyamatos montenegrói akciókat látva csak az volt a kérdés, vajon meddig ússza meg a magyar válogatott kapott gól nélkül. Nos, ez a 32. percig sikerült, amikor a védőink statisztálása mellett az egykori újpesti Koszovics lőtt a kapunkba úgy 20 méterről. Dibusz csak nézni tudott ezúttal, védeni nem. A hátralévő időszakban mindkét csapat előtt akadt gólszerzési lehetőség, ám maradt az igazságosnak mondható döntetlen az első 45 perc után.

Kovács István alig állt be, máris kihagyta a mérkőzés talán legnagyobb magyar helyzetét (Fotó: mlsz.hu)

Szünet után újabb újoncot avatott a magyar válogatott, és a debütáló Sigér – aki ezzel az ezredik magyar válogatott lett – azonnal egy életerős lövéssel tesztelte úgy 28-29 méterről a szintén szünet után lehetőséget kapó Petkovicsot, ám a montenegrói hálóőr védett. Majd az 52. percben a szintén csereként beálló Kovács lépett ki a védők közül, ám az ő lövését is védte Petkovics, azaz a friss erők azonnal bizonyították, felvették a meccs ritmusát, miközben a televíziónak köszönhetően nyugtázhatta mindenki, nemcsak a pályán, de a díszpáholyban is a magyarokat erősíti egy-egy Orbán. Mindenesetre az agilis cserék sorából Mugosa sem akart kilógni, és két perccel a beállását követően letesztelte Dibuszt, aki állta a sarat, azaz a lövést. Varga Rolandnak ennyire sem volt szüksége, ő bejött, odaállt egy szabadrúgás mögé, és úgy 35 méterről alig tévesztette el a bal alsó sarkot.

HIRDETÉS

Szépen lassan edzőmeccs jelleget öltött a találkozó, ami nem zavarta a nézőket, mert tetszett nekik a hullámzó, ám egyre több hibát hozó találkozó. Mondanunk sem kell, hogy a csereként beálló Dzsudzsák szintén azonnal szabadrúgást lőhetett, és a lövését, Petkovics szögletre ütötte. A már korábban említett montenegrói csere, Musoga húzott el Lang mellett, utóbbi a büntetőterületen belül lerántotta, és a megítélt 11-est a kackiás bajuszú cserecsatár értékesítette. Erre vélhetően senki sem számított, és az egyértelműen kiderült, a most jobbára pihentetett alapcsapat tagjainak nagyon nem kell attól tartania, hogy a podgoricai kezdőből bárki is kiszorítja őket a szlovákok elleni, szeptember 9-i, sorsdöntő Eb-selejtezőn. Egyedül talán a fiatal debreceni balbekk, az újoncként bizonyító Ferenczi volt az, aki úgy játszott, ahogy egy válogatottnak játszania kell. Persze, könnyen lehet, hogy az említett derbi előtt mindenkinek az járt a fejében, hogy csak megússza sérülés nélkül a montenegrói meccset. Hogy nem lett súlyosabb a vereség, azt megköszönhette Becsirajnak a teljes magyar védelem Dibusszal az élen, ugyanis a csatár kihagyta a kihagyhatatlant.

Maradt tehát a 2-1-es montenegrói siker – a kis szláv állam csapatának ez volt idei első sikere –, és innentől kezdve csak a színházban beváló mondásban bízhatunk: gyenge főpróbát követően jön a remekül sikerülő premier. Vagyis a mostani vereséget győzelem követi majd szeptember 9-én a szlovákok ellen. Míg Marco Rossi ezúttal úgy veszített, hogy nem a gyerekeivel kártyázott…

Montenegró–Magyarország 2-1 (1-1)
Podgorica, Városi Stadion. 4000 néző. Jv.: Dimitar Mecskarovszki (észak-macedón)
Montenegró: Mijatovics (Petkovics, 46.) –  Marusics (Mugosa, 55.), Simics (Lagator, 66.), Tomasevics, Radunovics – N. Vukcsevics (Jankovics, 77.) – Boljevics, Koszovics (Hocsko, 58.), Szavicsevics, Haksabanovics (Jovovics, 72.) – Becsiraj. Szövetségi kapitány: Faruk Hadzibegic
Magyarország: Dibusz – Bese, Lang, Baráth (Orbán, 46.), Korhut (Ferenczi, 61.) – Gazdag (Kovács I., 46.), Holman – Németh K., Kleinheisler (Sigér, 46.), Nagy D. (Dzsudzsák, 69.) – Holender (Varga R., 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi. Góllövők: Koszovics (32.), Mugosa (75, 11-esből) illetve Holender (2.)

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,505lájkolóTetszik
2,555követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kurz már koalíciós partnerét keresi

Az Osztrák Néppárt az előrehozott választások biztos esélyese Ausztriában, ám nagy kérdés, hogy az ÖVP kivel fog együtt kormányozni.

Tüzek