HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Szlovákia nem...

Szlovákia nem Románia

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa szerint a gyűlölködéssel náluk nem lehet választást nyerni, a szlovákok és a magyarok megtanultak egymással európai módon együtt élni

HIRDETÉS

Sorsdöntő mérkőzést vív egymással a magyar és a szlovák labdarúgó-válogatott szeptember 9-én a Groupama Arénában, amelynek tétje az eddigi eredmények tükrében az, ki jut ki a 2020-as Európa-bajnokságra. A várva várt találkozóról, a DAC üzlet- és játékospolitikájáról, a szlovák–magyar viszonyról, a közelgő szlovákiai választásokról valamint az euróövezet gazdasági hatásáról beszélgettünk Világi Oszkárral, a Dunaszerdahely AC tulajdonosával.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang szeptember 6-i (2019/36.) számában, pénteken megjelent interjúból!

– Eldöntötte már, kinek drukkol szeptember 9-én a magyar– szlovák Eb-selejtezőn?
– A szívemhez természetesen a magyar csapat áll közelebb, de azt sem szabad elfelejteni, hogy mi Szlovákiában élünk, itt játszunk a bajnokságban. Ennek ellenére Magyarországnak drukkolok, ugyanakkor bízom abban, hogy mindkét válogatott ott lesz a jövő évi Európa-bajnokságon. Ehhez a szlovák csapatnak a magyar meccs előtt a horvátok elleni selejtezőn kell bizonyítania. Miután a magyarok hazai pályán már legyőzték a horvátokat, most Szlovákián a sor. Ha ez bekövetkezne, akkor a szeptember 9-ei találkozó valóban sorsdöntő lenne a továbbjutást illetően.

DAC-siker jókedvvel és bőséggel | Magyar Hang

Már napokkal ezelőtt érződött a Csallóköz fővárosában, hogy olyan esemény közeledik, amely a legifjabbtól a legidősebbig mindenkit megmozgat: mind fizikailag, mind lelkileg. A magyarságtudat, az összetartozás nagy ünnepe jött el Dunaszerdahely számára, ahol annyi más mellett egy sportesemény akár képes lehet határokat átlépve egy nép közösségi tudatát, összetartozását erősíteni.


– Hol tart ön szerint a magyar foci? Alkalmas már arra, hogy mind válogatott-, mind pedig klubszinten eredményesen szerepeljen?
– Nézze meg, milyen népszerű most a labdarúgás Magyarországon. A válogatott egyre eredményesebb, a Fradi feljutott az Európa-liga főtáblájára, amit egyébként a helyszínen ünnepeltem meg. A válogatott állandóan telt ház előtt játszik, míg a Ferencváros eljutott a kongó stadiontól a zsúfolásig megtelt arénáig. Csak a foci, a sikeres foci képes ennyire motiválni az embereket, ugyanis a labdarúgás szeretete mindenkiben benne van, ott mélyen, a lelkében, és ezt egyszerűen semmi sem tudja legyőzni.

HIRDETÉS

Lehet-e botrány abból, hogy a felvidéki magyarok a vendég szektorba kaptak jegyet a mai Magyarország-Szlovákia összecsapásra? Miért van szükség annyi idegenlégiósra? Hátrányba kerülnek-e a saját nevelésű fiatal hazai tehetségek? Mi a véleménye a szlovákiai magyar pártok ellentétéről? A válaszokat keresse a Magyar Hang szeptember 6-án megjelent 2019/36. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/36. számban? Itt megnézheti!HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,505lájkolóTetszik
2,555követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kurz már koalíciós partnerét keresi

Az Osztrák Néppárt az előrehozott választások biztos esélyese Ausztriában, ám nagy kérdés, hogy az ÖVP kivel fog együtt kormányozni.

Tüzek