HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Az UEFA a Hon...

Az UEFA a Honvéd után a válogatottal is elbánt: zárt kapu az azeriek ellen

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi testülete azután, hogy a craiovai botrányt követően még a Budapesti Honvédot büntette meg – a román csapat sem úszta meg természetesen –, most a magyar válogatottat találta meg a szeptember 8-i, Szlovákia ellen vívott Eb-selejtező nézőtéri problémái miatt.

Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. Emiatt, illetve hogy az UEFA fegyelmi bizottsága visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget – az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt –, az a döntés született, hogy az október 13-i, Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőt a válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania, valamint halmazati büntetésként 20 millió forintot be kell az MLSZ-nek fizetnie az UEFA számlájára.

HIRDETÉS

A szövetség honlapján olvasható hír szerint az MLSZ a fegyelmi döntés ismeretében úgy döntött, egyrészt fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, mésrészt a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni. Ugyanakkor a szövetség párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,949lájkolóTetszik
3,183követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ha ez a tendencia folytatódik, Budapest gócpont lehet

A Pesti úti idősek otthonában 53 ápoltnak és 12 ápolónak lett pozitív a tesztje, de a vizsgálatok még tartanak.