Az UEFA a Honvéd után a válogatottal is elbánt: zárt kapu az azeriek ellen

Az UEFA a Honvéd után a válogatottal is elbánt: zárt kapu az azeriek ellen

A magyar szurkolók a szeptember 8-i Magyarország–Szlovákia Eb-selejtezőn a Groupama Arénában (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi testülete azután, hogy a craiovai botrányt követően még a Budapesti Honvédot büntette meg – a román csapat sem úszta meg természetesen –, most a magyar válogatottat találta meg a szeptember 8-i, Szlovákia ellen vívott Eb-selejtező nézőtéri problémái miatt.

Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. Emiatt, illetve hogy az UEFA fegyelmi bizottsága visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget – az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt –, az a döntés született, hogy az október 13-i, Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőt a válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania, valamint halmazati büntetésként 20 millió forintot be kell az MLSZ-nek fizetnie az UEFA számlájára.

A szövetség honlapján olvasható hír szerint az MLSZ a fegyelmi döntés ismeretében úgy döntött, egyrészt fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, mésrészt a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni. Ugyanakkor a szövetség párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.