HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Az UEFA a Hon...

Az UEFA a Honvéd után a válogatottal is elbánt: zárt kapu az azeriek ellen

HIRDETÉS

Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi testülete azután, hogy a craiovai botrányt követően még a Budapesti Honvédot büntette meg – a román csapat sem úszta meg természetesen –, most a magyar válogatottat találta meg a szeptember 8-i, Szlovákia ellen vívott Eb-selejtező nézőtéri problémái miatt.

HIRDETÉS

Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. Emiatt, illetve hogy az UEFA fegyelmi bizottsága visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget – az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt –, az a döntés született, hogy az október 13-i, Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőt a válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania, valamint halmazati büntetésként 20 millió forintot be kell az MLSZ-nek fizetnie az UEFA számlájára.

A szövetség honlapján olvasható hír szerint az MLSZ a fegyelmi döntés ismeretében úgy döntött, egyrészt fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, mésrészt a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni. Ugyanakkor a szövetség párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,062lájkolóTetszik
2,659követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek