HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Cseh László: ...

Cseh László: Egyszerűen kihasználtak

HIRDETÉS

Megutáltatták vele a sportvezetést, ezért ha abbahagyja aktív pályafutását, végleg szakít az úszással Cseh László. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, az ország egyik legismertebb sportolója a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt arról is, hogy tűzzel-vassal irtaná a bántalmazást a medencék világából. Az uszodafejlesztési programmal egyetért, a rászoruló fiatalok számára viszont célzottabb támogatásokat látna jónak.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang szeptember 27-i (2019/39.) számában megjelent interjúból!

(…)

– Noha még aktív, mégis már abban a korban van, amikor el kell gondolkodnia, mi lesz akkor, amikor már nem versenyez. Van már elképzelése a civil életéről?
– Amíg úszom, addig nem gondolkodom azon, mit szeretnék csinálni majd civilként. Egyelőre úgy vagyok vele, a vizet minden formájában szeretem, még a szabadságom ideje alatt is, hiszen most is a tenger mellett pihentem, eljárok horgászni, és számomra nincs olyan, hogy zuhanyozni sincs kedvem. Ennek ellenére azt már biztosan tudom, ha abbahagyom a versenyszerű sportolást, nem maradok az úszáson belül. Sem edzőként, sem pedig sportvezetőként. Sőt, noha azt nem mondom, hogy soha többé nem látnak majd úszni, az uszodát is el fogom kerülni, mint munkahelyet.

Belehalhat a sok újításba az öttusa | Magyar Hang

– Sportvezetőként miért nem segítené azt a sportágat, amelyik annyi szenvedés mellett rengeteg élményben, eredményben is részesítette?
– Egyszerűen megutáltatták velem. Két évvel ezelőttig tagja voltam a Magyar Úszó Szövetség elnökségének, ám az ott tapasztalt rengeteg negatívum és bizonytalanság elfárasztott. Rá kellett jöjjek, ez egyáltalán nem hiányzik az életemből, és amikor lemondtam, el is döntöttem: nem vállalok többé semmilyen szerepet a szövetségben. Egyszerűen kihasználtak, olyan dolgokat is a nevemhez kötöttek, amelyekhez abszolút semmi közöm nem volt. Amikor egyszerre hatan – köztük a jelenlegi elnök, Wladár Sándor – lemondtunk a budapesti vizes vb után, nem véletlenül írtuk, hogy a szakmai sikerektől függetlenül úgy látjuk, a MÚSZ akkori elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről. Éppen ilyen ügyek miatt döntöttem így, ugyanis ilyen körülmények között nem tudom ellátni hitelesen a feladatomat. Ezt azóta sem gondolom másként.

HIRDETÉS

(…)

Melyik ügynél telt be a pohár? Megéri ennyit küzdeni a sikerért? Milyen a kapcsolata a többi úszóval? Milyen változást hozott az, hogy az úszás bekerült a kiemelt sportágak közé? Mit kellene tenni ahhoz, hogy a rengeteg pénz valóban esélyegyenlőséget is hozzon a sport területén? Politizál? Miért annak az olasz Federica Pellegrini úszónőnek a klubját választotta, ahol Shane Tusup is edző? Mire számít a tokiói olimpián? A válaszokat keresse a Magyar Hang szeptember 27-én megjelent 2019/39. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/39. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,632lájkolóTetszik
2,793követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egyenlő pályák

Egyetlen kapavágás sem történt még az atlétikai stadionnál, máris többmilliárdos kár ért mindenkit. A közömböseket éppúgy, mint a sportszerető közönséget és a keményen küzdő atlétákat.