HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Cseh László: ...

Cseh László: Egyszerűen kihasználtak

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Megutáltatták vele a sportvezetést, ezért ha abbahagyja aktív pályafutását, végleg szakít az úszással Cseh László. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, az ország egyik legismertebb sportolója a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt arról is, hogy tűzzel-vassal irtaná a bántalmazást a medencék világából. Az uszodafejlesztési programmal egyetért, a rászoruló fiatalok számára viszont célzottabb támogatásokat látna jónak.

Részletek a Magyar Hang szeptember 27-i (2019/39.) számában megjelent interjúból!

(…)

– Noha még aktív, mégis már abban a korban van, amikor el kell gondolkodnia, mi lesz akkor, amikor már nem versenyez. Van már elképzelése a civil életéről?
– Amíg úszom, addig nem gondolkodom azon, mit szeretnék csinálni majd civilként. Egyelőre úgy vagyok vele, a vizet minden formájában szeretem, még a szabadságom ideje alatt is, hiszen most is a tenger mellett pihentem, eljárok horgászni, és számomra nincs olyan, hogy zuhanyozni sincs kedvem. Ennek ellenére azt már biztosan tudom, ha abbahagyom a versenyszerű sportolást, nem maradok az úszáson belül. Sem edzőként, sem pedig sportvezetőként. Sőt, noha azt nem mondom, hogy soha többé nem látnak majd úszni, az uszodát is el fogom kerülni, mint munkahelyet.

HIRDETÉS
Belehalhat a sok újításba az öttusa | Magyar Hang

– Sportvezetőként miért nem segítené azt a sportágat, amelyik annyi szenvedés mellett rengeteg élményben, eredményben is részesítette?
– Egyszerűen megutáltatták velem. Két évvel ezelőttig tagja voltam a Magyar Úszó Szövetség elnökségének, ám az ott tapasztalt rengeteg negatívum és bizonytalanság elfárasztott. Rá kellett jöjjek, ez egyáltalán nem hiányzik az életemből, és amikor lemondtam, el is döntöttem: nem vállalok többé semmilyen szerepet a szövetségben. Egyszerűen kihasználtak, olyan dolgokat is a nevemhez kötöttek, amelyekhez abszolút semmi közöm nem volt. Amikor egyszerre hatan – köztük a jelenlegi elnök, Wladár Sándor – lemondtunk a budapesti vizes vb után, nem véletlenül írtuk, hogy a szakmai sikerektől függetlenül úgy látjuk, a MÚSZ akkori elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről. Éppen ilyen ügyek miatt döntöttem így, ugyanis ilyen körülmények között nem tudom ellátni hitelesen a feladatomat. Ezt azóta sem gondolom másként.

(…)

Melyik ügynél telt be a pohár? Megéri ennyit küzdeni a sikerért? Milyen a kapcsolata a többi úszóval? Milyen változást hozott az, hogy az úszás bekerült a kiemelt sportágak közé? Mit kellene tenni ahhoz, hogy a rengeteg pénz valóban esélyegyenlőséget is hozzon a sport területén? Politizál? Miért annak az olasz Federica Pellegrini úszónőnek a klubját választotta, ahol Shane Tusup is edző? Mire számít a tokiói olimpián? A válaszokat keresse a Magyar Hang szeptember 27-én megjelent 2019/39. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/39. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,626lájkolóTetszik
3,463követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek