HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Az UEFA eluta...

Az UEFA elutasította a magyar fellebbezést, zárt kapus lesz az azeriek elleni Eb-selejtező

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az UEFA fellebbviteli bizottsága pénteki ülésén érvényben hagyta a szeptemberi elsőfokú döntést, így a szurkolók rasszista viselkedése miatt a magyar válogatott zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani a következő hazai mérkőzését, az Azerbajdzsán elleni október 13-i Eb-selejtezőt – jelentette az MLSZ honlapja, hozzátéve: mindezen túl a magyar szövetségnek mintegy 20 millió forintos büntetést is fizetnie kell különböző vétségek miatt.

Mint ismert, a magyar szövetséget a szeptemberi 8-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt büntették a zártkapuval. Mint írják: noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak illetlen, sértő rigmusokat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az UEFA a Honvéd után a válogatottal is elbánt: zárt kapu az azeriek ellen | Magyar Hang

A szlovákok elleni hazai Eb-selejtezőn tapasztalt rasszista és kirekesztő magatartás miatt az Európai Labdarúgó Szövetség döntése értelmében zárt kapuk mögött kell megrendezni az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Eb-selejtező mérkőzést.

Az MLSZ ezért ezúttal is határozottan kéri a Horvátországba utazó magyar szurkolókat, hogy „kerüljenek mindenfajta rasszista megnyilvánulást, és a csapatot biztatással segítsék. A „cigányok, cigányok”, a „szar Szlovákia”, vagy a „ki nem ugrál, büdös román” rigmus elhangzása, vagy más nemzet egyéb szidalmazása esetén néhány száz ember tízezrektől veheti el a későbbi szurkolás lehetőségét. Nem beszélve arról, hogy újabb hasonló viselkedés után a válogatottal szemben még szigorúbb szankciókat alkalmazhat az UEFA (akár pontlevonás, selejtező sorozatból való kizárás).”

A döntés ismeretében – írja a szövetség honlapja – az MLSZ úgy határozott, hogy – élve az UEFA fegyelmi szabályzat adta lehetőséggel – 14 éven aluli gyermekekkel fogja megtölteni a Groupama Arénát jövő vasárnap.

HIRDETÉS

– A válogatott Eb-selejtezőire bérletet vásárló szurkolók számára az MLSZ visszatéríti a soron következő hazai mérkőzés árát – jelezte a szövetség.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

39,015lájkolóTetszik
3,657követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Most mi lesz? – Magyar Hang-ajánló

Riport Cserdiből. Interjú Ónodi Eszterrel, Brenner Kolomannal. Indiai fejők Bicskén. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek