Újra csodát tett a CSZKA Moszkva ellen a Ferencváros!

Újra csodát tett a CSZKA Moszkva ellen a Ferencváros!

A gólszerző Varga Roland, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott CSZKA Moszkva - Ferencváros mérkőzésen a moszkvai VEB Arénában 2019. október 24-én. A Ferencváros 1-0-ra győzött! (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napok óta a csapból is az folyt, hogy a CSZKA aztán hú, de neki fog esni a Fradinak, hogy aztán csak na! S való igaz, az oroszok letámadtak, de a kezdő sípszó elhangzása után nemhogy nyomasztó, igazából semmilyen fölényt nem sikerült kialakítaniuk az FTC-vel szemben.

A játék az első negyed óráig nagyjából csordogált, ám ekkor egy szögletváltás után az oroszoknak akadt több veszélyes helyzetük, előbb Obljakov, majd az izlandi hátvéd, Magnússon durrantott a magyar kapura. Sokáig azonban nem váratott a Ferencváros válasza, Nguen a bal oldalon kapott egy jó passzt, és Akinfejev kapujáig roboghatott, hogy aztán jó helyzetből elég vérszegényen gurítson mellé! Felélénkült a játék, nagyjából ekkor érkezhettek meg a csapatok a meccsre.

Az első tényleg veszélyes szituációig 22 percet kellett várni. Egy jó húzogatás után, zsebkendőnyi területen, a sarokkal visszakapott labdát Ahmetov szúrta rá, ám a védőn megpattanó lövése a kapufán csattant. No, valamit villantott a Moszkva a grundfocis hangulatot idéző támadásával.

Ekkorra érezhetően átvette az irányítást a CSZKA, ők tűntek kezdeményezőbbnek, ám szerencsére a végjátékban mindig akadt pontatlanság, vagy olyan ordítóan falábú megoldás, amire nagyjából minden fotelfocista azt üvöltötte: ez még én is berúgtam volna! Például a 36. percben egy jó elfutás után Vlasic Ahmetovtól kapott egy tuti passzt, ám a fiatal horvátnak sikerült arcpirítóan bénán megrúgnia, így egy ajtó-ablak helyzet maradt ki. A Nemzeti Sport beszámolója szerint ekkor, tíz perccel a félidő vége előtt, 65 százalékban a hazaiaknál volt a labda, tizenkétszer lőtt a CSZKA, amiből háromszor találta el a kaput, míg a Fradi mindössze egyszer próbálkozott, de az is mellément.

Az első félidő utolsó percében egy Fradi támadást követően újra jött egy villámgyors orosz kontra, ám a labdával meglóduló Sigurdsson Dibusz mellkasát találta el. Ezek után tényleg jól jött a pihenő.

A második félidő elején az orosz nyomás némileg mérséklődött, bár még mindig inkább a hazaiak irányítottak. Érdekes, talán a 60. percig fel sem tűnt, de egy sárga lapot sem kellett kiosztania addig a sporinak, akadtak szabálytalanságok, de egyáltalán nem domináltak, a meccs már-már szokatlanul sportszerűen ment.

Huszonöt éve csodát tett a Fradi a CSZKA Moszkva ellen | Magyar Hang

Hogy mi várható ezúttal az Európa-ligában, megjósolhatatlan.

A 61. percben Sigurdsson kapott egy remek kiugratást, Blazic remekül mentett fejjel, az izlandi tizenegyest szeretett volna, de a cseh bíró nem ette meg a nagy halált. A tűzijáték azonban csak ezután jött. A 62. percben Vlasic előtt termett remek helyzet, Dibusz hatalmasat védett, hogy aztán egy perc múlva egy újabb Vlasic-stuka után szintén hatalmasat védjen a magyar hálóőr.

Az oroszok ekkor 1-2 percig nagyon közel álltak a gólhoz, ám a Fradi kontrázott, előbb Nguen rúgott oldalhálót, majd Sigér pukkantotta rá, utóbbiért az oroszok válogatott hálóőrének kellett bizony tornáznia, hogy ki tudja tolni.

A 72. percben ismét agyvérzés közeli lövést eresztett megy a CSZKA, ám Obljakov beadását Csalov hét méterről ballal ugyan centikkel, de mellélőtte. S miközben épp az előbb állapítottuk meg, hogy eddig igen sportszerűen zajlott a találkozó, a 74. percben Sigér úgy felrúgta Vlasicot, hogy a bírónak nem volt más választása, minthogy lapot adjon neki. Négy perccel később Isael lerántásáért Bistrovics is besárgul.

Isael beállítása egyébként felpörgette a Fradi támadójátékát; a papíron a magyar csapat legdrágább játékosa többször is jól kevert, cselezett, felrázta a csapatot.

És, jött a zsuga! Sigér passzából Isael lőtt, amit még kitolt a kapus, ám Zubkov okosan visszapasszolta Vargának, aki az üres kapuba passzolt, GÓL!

Öt perc a hosszabbítás! A 92. percben Haratin követett el csúnya szabálytalanságot Santosszal szemben, sárga lap. Az oroszok nem bírták cérnával, kakaskodás alakult ki, de a kedélyek lenyugodtak. A vége egyre feszültebb lett, ám VÉGE! Nyert és újra csodát tett a CSZKA Moszkva ellen a Fradi!

A Ferencvárosnak a győzelmével négy pontja van három forduló után és harmadik a csoportjában. Mivel az Espanyol 1-0-ra nyert Bulgáriában, ők vezetik a H csoportot 7 ponttal, míg a Ludogorecnek 6, a CSZKA Moszkvának pedig nulla pontja van a féltávnál.

Európa-liga
H csoport, 3. forduló
CSZKA Moszkva – Ferencváros 0-1 (0-0)
Moszkva, VEB Aréna. 20 ezer néző. Játékvezetők: Pavel Orel – Petr Blazej és Jirí Kríz (csehek)

Gól: Varga R. (86.)
Sárga lap: Bistrovic (78.), Magnússon (92.), illetve Sigér (74.), Haratin (92.)

CSZKA Moszkva: Akinfejev – Karpov, Gyivejev, Magnússon – M. Fernandes, Vlasic, Ahmetov (Lucas Santos 75.), Obljakov, Kucsajev (Bistrovic 61.) – Csalov, Sigurdsson (Bijol 80.). Vezetőedző: Viktar Hancsarenka.

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Haratin, Sigér – Zubkov (Dvali 89.), Nguen (Varga R. 84.) – Boli (Isael 72.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.